Jobba hos oss

Medarbetarna är viktiga för ett framgångsrikt Hemsö. Vi arbetar systematiskt med att attrahera och utveckla medarbetare för att vi ska ha rätt kompetens över tid. Hemsö blev som enda företag i fastighetsbranschen utsedd till ett av 100 Karriärföretag 2016 och har även fått utmärkelsen för 2017.

Årets Karriärföretag 2016 och 2017

För andra året i rad har Hemsö blivit utsedd till ett av Sveriges 100 Karriärföretag som bedriver det bästa och mest kvalitativa employer branding arbetet i Sverige.

Utmärkelsen Ett certifierat Karriärföretag 2017 är en Svensk kvalitetsstämpel för de arbetsgivare som har högst kvalité i sitt employer branding arbete och som kan erbjuda unika karriär- ochutvecklingsmöjligheter till sina medarbetare. Utmärkelsen delas ut årligen till 100 arbetsgivare.

Nominering Årets employer branding manager

Extra roligt är också att Hemsös HR-chef Ulrika Frisk har blivit nominerad av Universum till Årets employer branding manager 2017. Motiveringen lyder:

Denna person har en lång erfarenhet av frågorna och har arbetat med dessa hos flera arbetsgivare. Hon har ett långsiktigt synsätt på frågorna vilket skapar tydliga och starka resultat i frågorna. Hon förankrar frågorna i ledningen vilket ger ett starkt fokus. Vidare lägger hon stor vikt vid vilka personer som lyfts fram i profileringen för att visa på den bredd av möjligheter som finns inom företaget. Vi tror därför att denna person kan vara en inspirationskälla för andra.

Bra chefer och engagerade medarbetare

Ledarutveckling har hög prioritet både vad gäller att utveckla dagens ledare, men också fånga upp och utveckla framtida talanger. Alla chefer utbildas i Hemsös ledarskapsprogram och ledarskapsprofil.

Hemsö är ett spännande alternativ särskilt för unga eftersom vi kan erbjuda utvecklande arbetsuppgifter på ett bolag som ständigt utvecklas. Vi fokuserar mycket på att attrahera yngre förmågor och försöker se till att de ska få se mycket av företaget och få arbetslivserfarenhet.

Den senaste medarbetarundersökningen (2016) visar att vårt MMI (Motiverad Medarbetar Index) uppgick till 93. Målet är att nå en nivå om minst 90. De goda värdena för arbetsklimat och engagemnag hos våra medarbetare har bidragit till arbetsplatsens höga helhetsbetyg.

Stora möjligheter att utvecklas

Vi satsar på kompetensutveckling genom utbildningar, seminarier och konferenser. Lika viktigt är det med utveckling i arbetet genom nya, eller större, arbetsuppgifter samt deltagande i olika projekt. Arbetsrotation och praktik på andra avdelningar är också något vi tillämpar. Regelbundet anställer vi också studenter och praktikanter samt erbjuder exjobb. Hos oss behöver du inte byta arbetsplats för att utvecklas.

Fokus på hälsa

Under 2015 antogs ett hållbarhetsmål om att Hemsö ska ligga i framkant inom hälsa och mångfald genom att arbeta proaktivt med arbetsmiljöfrågor och friskvård. Vi eftersträvar att alla medarbetare ska ha en sund balans mellan arbetet och fritid och att det finns ett långsiktigt fokus på hälsa. Alla medarbetare erbjuds friskvårdsbidrag, massage, regelbundna hälsokontroller samt möjlighet att mäta och följa upp sitt individuella hälsoindex två gånger per år.

 Intensivträning i hållbar fatighetsförvaltning

Jenny Danell Jenny Danell började som trainee på Hemsö i slutet av augusti 2016 och det har varit en    minst sagt intensiv höst för henne.
 - Jag har haft väldigt varierande uppgifter och hunnit med att jobba både inom ekonomi,    kommunikation, hållbarhet och förvaltning. Det är roligt och spännande och ger mig en bra  översikt av företaget, säger Jenny.
Samhällsbyggnad och lantmäteri var tidigt ett område som intresseradeJenny. Därför valde hon också programmet för samhällsbyggnad på KTH med inriktningen fastighetsekonomi och juridik. Jenny fastnade för bredden i utbildningen som hon tror är en väldigt bra grundför den som vill jobba med fastigheter.
Jenny beskriver traineejobbet på Hemsö som mycket positivt, inte minst tack vare alla trevliga och engagerade kollegor.
- Hemsö är ett företag som växer och hela tiden utvecklas. Det är verkligen kul att få jobba i ett sådant företag, säger hon.
Vad Jenny kommer att jobba med när hon är klar med sin traineeperiod är inte bestämt ännu.
- Just därför är det så bra att få kunna prova på flera områden. Det är mycket som är intressant och roligt, avslutar hon.

Närvarande, utvecklande, ansvarstagande

Kulturen på Hemsö präglas av eget ansvar, prestigelöshet och en passion för det värde Hemsös fastigheter tillför samhällsnyttan.  Som medarbetare är vi ärliga, lyhörda, flexibla och dialogdrivna i våra relationer. Vi är nära våra kunder för att kunna erbjuda de lösningar som krävs både i dagens verksamhet och för framtiden.

Alla medarbetare bidrar till den goda trivseln på Hemsö. Kompetens, erfarenhet och professionalism är en självklarhet. Men lika viktigt är att alla delar vår gemensamma värdegrund.  När vi letar nya medarbetare till Hemsö söker vi efter personer som är öppna och prestigelösa med stort engagemang och driv.

Under Lediga jobb kan du följa de tjänster som är tillgängliga hos oss.

Ulrika Frisk
HR chef
08-501 170 33
Skicka e-post