Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö förvärvar nya Mälardalens högskola i Eskilstuna
press

Hemsö förvärvar nya Mälardalens högskola i Eskilstuna

- Icke regulatorisk information

Hemsö förvärvar tomträtter med tillhörande projektåtagande för uppförande av nya Mälardalens högskola i centrala Eskilstuna. Den totala investeringen uppgår till cirka 800 Mkr.

De nya lokalerna, som efter färdigställande kommer att uppgå till cirka 20 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, blir moderna och flexibla. Mälardalens högskola i Eskilstuna har cirka 4 000 studenter och 300 anställda. Idag är högskolan uppdelad på tre separata byggnader och genom att samla all verksamhet under ett tak, kommer lokalerna att kunna användas mer effektivt och förenkla samarbetet mellan de olika institutionerna.

  Högskolan är en viktig motor för tillväxten i Mälardalen. Vi äger sedan tidigare fastigheten som inrymmer Mälardalens högskola i Västerås. Nu kommer vi även att ta hand om lokalerna i Eskilstuna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med högskolan och ta ett långsiktigt förvaltningsansvar för båda fastigheterna, säger Fredrik Alvarsson, Hemsös projektutvecklingschef.

Högskolan kommer att teckna ett 20-årigt hyreskontrakt vid inflyttning. Byggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnadens energianvändning ska nå nivå Guld. Projektstart sker under första kvartalet 2017 och inflyttning sker höstterminen 2019. Säljare är Serneke och Pareto. Affären är villkorad av att Eskilstunas kommun och Mälardalens Högskola ger sitt slutliga godkännande.

Dokument