Hemsö har tilldelats en ny markanvisning för Barkarby Sjukhus

Publicerat

Hemsö tecknade i augusti 2014 en avsiktsförklaring med Järfälla kommun avseende uppförande av ett sjukhus i Barkarby. En viktig parameter i valet av plats för sjukhuset var närhet till den planerade tunnelbanan i Barkarby. Föreslagna förändringar i utformningen av tunnelbaneanläggningen har nu föranlett en ny lokalisering av sjukhuset.

- Tanken med Barkarby Sjukhus är att det ska bli det första i sitt slag som är anpassat till landstingets Framtidsplan för hälso- och sjukvården. Det ska samla alla nödvändiga specialiteter och faciliteter på en plats för de boende i Stockholms nordvästra del. Därför är det är viktigt att det ligger i nära anslutning till den planerade T-baneuppgången, pendeltåg och bussar vid Barkarby station, säger Hemsös VD Per Berggren.

Den nya markanvisningen ligger i det område som kallas Veddesta industriområde och omfattar en byggrätt om 40 000 – 50 000 kvadratmeter. Utöver sjukhuset ingår också ett äldreboende.

Dokument

Bilder

FK Veddesta pressbild V4 160907

Veddesta

FK Veddesta pressbild V4 160907
Ladda ned högupplöst