Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö utvecklar äldreboende i Bredäng för Attendo
press

Hemsö utvecklar äldreboende i Bredäng för Attendo

- Icke regulatorisk information

Hemsö utvecklar ett äldreboende, ett korttidsboende och ett LSS-boende i Bredäng, i södra Stockholm. För äldreboende har ett 15-årigt hyresavtal tecknats med Attendo. Den totala investeringen uppgår till cirka 240 mkr. Byggstart sker under det första kvartalet 2023. Färdigställande sker det tredje kvartalet 2024.

Äldreboendet omfattar 4 200 kvm uthyrningsbar yta och planeras för 62 boende. Hemsö har som mål att certifiera äldreboendebyggnaden enligt NollCO2, vilket innebär att det blir Hemsös andra klimatneutrala äldreboende. LSS-boendet och korttidsboendet omfattar 1 650 kvm uthyrningsbar yta och planeras för 6 respektive 14 lägenheter. Hemsö har som ambition att även certifiera LSS-boendet och korttidsboendet enligt NollCO2, vilket skulle innebära att det sannolikt blir det första i sin klass som certifieras inom ramen för NollCO2 i Sverige.

Hyresgäst för äldreboendet blir Attendo med en kontraktslängd på 15 år. För uthyrningen av LSS-boendet och korttidsboendet sker löpande dialoger med flera parter.

– Jag är glad över att vi har möjlighet att vidareutveckla Bredäng och söderort genom att skapa fler boendeplatser för äldre. Vi ser fram emot att påbörja byggnationen och bidra med ett hållbart, fint och modernt centrum för äldre i området, säger Emil Marefat, projektutvecklare på Hemsö.

Det här är en efterlängtad byggstart för Attendo. Om två år kommer vi kunna erbjuda omsorg och boende till 62 personer med inriktning kultur och nöje i Bredäng, Stockholm. Det ser vi såklart jättemycket fram emot, säger Therese Ohrling, regionchef Säbo Öst, på Attendo.

För vidare information vänligen kontakta

Emil Marefat, projektutvecklare                 08-501 170 79
Åsa Thoft, kommunikationschef                 08-501 170 57

För vidare information vänligen kontakta

Emil Marefat

Projektutvecklare

08-501 170 79 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post