Hemsö förvärvar Odinsskolan i Göteborg

Publicerat

Odinsskolan är en anrik skolbyggnad i centrala Göteborg med ett attraktivt läge. Byggnaden har en uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter och investeringen uppgår till cirka 170 miljoner kronor.

Fastigheten stod klar 1918 och ligger nära centralstationen. I området pågår en omfattande utveckling för att skapa nya arbetsplatser och bostäder samt möjligheter för rekreation, handel, service och kultur.

‒ Vi är mycket glada över att förvärva denna vackra och unika fastighet i ett så attraktivt läge i centrala Göteborg. Det har varit skola här i hundra år och vi planerar att fortsätta i samma anda. Staden har ett stort behov av skolplatser och nu har vi möjlighet att tillföra antingen högstadie- eller gymnasieplatser, något som kommer göteborgarna till gagn, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

‒ ABF:s styrelse är väldigt nöjda med att Hemsö har valt att köpa den här gedigna fastigheten som är i gott skick. Hemsö är en stabil och långsiktig ägare av samhällsfastigheter och vi är glada över att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i byggnaden, säger Conny Petterson, studieombudsman på ABF i Göteborg.

Hemsö kommer nu att inleda samtal med potentiella hyresgäster. Ambitionen är att verksamheten ska komma i gång så snart som möjligt.

Tillträde till fastigheten sker i början av 2024. Rådgivare i transaktionen var A & P Fastighetstransaktioner.

För vidare information vänligen kontakta

Hanna Tengberg, projektutvecklare                                                                    031-730 54 15
Åsa Thoft, kommunikationschef                                                                          08-501 170 57

Dokument