Mälardalens högskola

Eskilstuna

I mars 2017 förvärvade Hemsö tomträtter som inkluderar uppförandet av nya Mälardalens högskola i centrala Eskilstuna. De nya moderna och flexibla lokalerna kommer att ha en uthyrningsbar yta på 20 000 kvadratmeter.

Den nya högskolebyggnaden får en central placering på det innovativa kunskapsstråket som går från järnvägsstationen, via Drottninggatan mot ån, till Munktellområdet. Mälardalens högskola i Eskilstuna har cirka 4 000 studenter och 300 anställda. Idag är högskolan uppdelad på tre separata byggnader och genom att samla all verksamhet under ett tak, kommer lokalerna att kunna användas mer effektivt och förenkla samarbetet mellan de olika institutionerna.

- Högskolan är en viktig motor för tillväxten i Mälardalen. Vi äger sedan tidigare fastigheten som inrymmer Mälardalens högskola i Västerås. Nu kommer vi även att ta hand om lokalerna i Eskilstuna. Vi ser fram emot att fördjupa vårt samarbete med högskolan och ta ett långsiktigt förvaltningsansvar för båda fastigheterna, säger Fredrik Alvarsson, Hemsös projektutvecklingschef.

Högskolan kommer att teckna ett 20-årigt hyreskontrakt vid inflyttning. Byggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Silver och byggnadens energianvändning ska nå nivå Guld. Projektstart sker under första kvartalet 2017 och inflyttning sker höstterminen 2019.

Fakta

Plats: Eskilstuna
Typ av objekt: Utbildningsfastighet
Upphandlingsform/entreprenör: Totalentreprenad med Serneke
Hyresgäst: Mälardalens högskola
Omfattning: 20 000 kvm
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad silver
Projekttid: 2017 - 2019