Hoppa till innehåll
Hem / Karriär / Kultur och värderingar

Kultur och värderingar

Viljan att utveckla samhället, oss själva och våra hyresgäster på ett hållbart sätt löper som en röd tråd genom Hemsös kultur. Hemsös värderingar guidar oss och vi tar ansvar för att varje krona används förnuftigt och skapar mervärde.

Medarbetare på Hems sitter och fikar och har trevligt tillsammans på Hemsös kontor i Malmö.

Tillåtande företagskultur

Vår kultur är viktig för oss och då menar vi inte bara värderingar utan även en tillåtande kultur som på riktigt ger medarbetare möjlighet att testa idéer och att våga göra fel.

Kulturen gör det möjligt för våra medarbetare att kunna ta snabba beslut, påverka sitt arbete och dela den passion vi känner för samhällsnyttan.

Våra kärnvärden utgör grunden för all verksamhet på Hemsö. En viktig del i att bygga en gemensam värdegrund är Hemsöskolan. I den får nyanställda genomgå praktiska och teoretiska övningar för att förstå och ta till sig Hemsös värdeord – närvarande, ansvarstagande och utvecklande.

Våra kärnvärden

 • Närvarande

  Vi är lokala och är nära våra kunder. Vi är lyhörda och eftersträvar i alla lägen en bra dialog. Vi är en pålitlig och närvarande samarbetspartner med hög tillgänglighet.

 • Ansvarstagande

  Vi tar ansvar för de fastigheter vi förvaltar och säkerställer trygghet genom stabil ekonomi och stabila ägare. Vi bidrar till en hållbar samhällsutveckling och våra fastigheter är en del av samhällets infrastruktur.

 • Utvecklande

  Vi driver utvecklingen i branschen. Vi utvecklar erbjudanden och lokaler utifrån kundernas krav och önskemål.

Mer om Hemsö

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter som förvaltar och utvecklar fastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Vår verksamhet kännetecknas av långsiktighet och hållbarhet.

 • Vision och affärsidé

  Hemsös vision är att stärka ryggraden i samhället. De fastigheter vi utvecklar och förvaltar har stor inverkan på samhället

  Läs mer
 • Bild på en öppen bok

  Vår historia

  Hemsös inriktning har sedan starten varit att äga och förvalta fastigheter där offentliga aktörer som stat, kommun och region är hyresgäster ­och huvudmän för de verksamheter som bedrivs i lokalerna.

  Läs mer
 • Vårt uppdrag och ägarbild

  Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Här kan du läsa mer om vårt uppdrag, våra ägare och vilka fastigheter vi äger.

  Läs mer
Om Hemsö