Hoppa till innehåll
Hem / Om oss / Digitalisering / Datadriven förvaltning

Digitaliserad och datadriven förvaltning

Vi har satsat på grundläggande infrastruktur för att koppla upp, överblicka och styra våra fastigheter på distans. Den uppkopplade fastigheten ger oss också ovärderliga data som möjliggör bättre beslut. På så sätt kan vi effektivisera förvaltningen.

Kvinna med en gul stickad tröja sitter framför en laptop och arbetar

Datadrivna beslut

Förutom att vi genom sensorer och system ständigt får realtidsdata om fastighetens status till våra system, jobbar vi också med att digitalisera och standardisera den mer statiska informationen kring våra fastigheter, som ytor, kontrakt och komponenter. Tillsammans blir dessa data är digitalt guld som vi kan dra viktiga slutsatser av.

I ett datadrivet Hemsö arbetar vi smartare och tar bättre beslut baserat på insamlad data. Med hjälp av smarta algoritmer som tex machine learning och AI, kan intelligent beslutsstöd ges till våra medarbetare. Besluten flyttas då ut i organisationen och vi arbetar både smartare och mer effektivt.

Digitala tvillingar

Just nu har vi helt digitala modeller, så kallade digitala tvillingar, för fler än 200 fastigheter, vilka totalt omfattar över en miljon kvadratmeter.  

Från ritning till modeller

Informationen i våra digitala tvillingar fanns traditionellt på olika ritningar eller i flera olika system. Genom att sammanföra dem i en enda integrerad modell får vi en helhetsbild och kan lättare testa olika alternativ och scenarier.  

En av Hemsös fastigheter och digitala tvilling som visar var komponenter finns i byggnaden.
Reflektion av en fastighet i ett fönster som har texten "DATA" skrivet med ett digitalt typsnitt

Bättre inomhusklimat med AI

Artificiell intelligens (AI) hjälper oss att förutse och optimera inomhusklimatet och sänka energiförbrukningen.

Läs mer