Hoppa till innehåll
Hem / Vårt erbjudande / Projektutveckling
En man sitter och läser på äldreboendet Sköndalsvillans vackra och blomstrande oas och takterrass i Tyresö

Projektutveckling i samverkan

Projektutvecklingen sker både i egen regi och tillsammans med partnerföretag. Hemsös samverkansmodell bygger på att Hemsö nyttjar kunskap och erfarenheter genom en ömsesidig och löpande dialog med verksamheten som ska använda byggnaden och de leverantörer som är involverade i projekten.

Hållbara fastigheter – från idé till verklighet

Hemsö är en långsiktig ägare av samhällsfastigheter och när vi etablerar oss i en kommun eller region är det för att stanna. Vi tar ansvar för hela värdekedjan från idé till förvaltning.

Barn som klättrar i ett stort nät på en skolgård i solsken

Stora behov av nya skolor och äldreboenden

Den offentliga sektorn står inför utmaningen att bygga många nya samhällsfastigheter de närmaste åren. För de flesta kommuner och regioner sker nybyggnation med flera års mellanrum, medan Hemsö kontinuerligt utvecklar samhällsfastigheter. Det ger oss bred kunskap och erfarenhet av att driva utvecklingen av moderna, hållbara och verksamhetsanpassade fastigheter med god förvaltningsekonomi.

Flicka i gul varselväst och bygghjälm med Hemsös logotyp på

Samverkan och transparens

Vi arbetar med samverkan på ett strukturerat sätt där parterna samarbetar för projektets bästa i en öppen och transparent dialog. Ärlighet och öppenhet mellan parterna är en grundförutsättning för ett bra samarbete. Alla parter involveras tidigt i processen för att nå en samsyn om fastighetens utformning.

Att ha gemensamma och tydliga mål borgar för en modern och ändamålsenlig fastighet med god funktionalitet ur både verksamhets- och förvaltningsperspektiv. Inom ramen för samverkan kan vi också utveckla långsiktigt hållbara lösningar som påverkar projektets totalekonomi och därmed ger mer samhällsnytta.

Långsiktigt samarbete – en trygghet

Långsiktigt samarbete och ansvarstagande ligger även till grund för de samverkansavtal som vi har tecknat med ett flertal kommuner, till exempel Kungälv, Uddevalla, Trelleborg och Bjuv.

Samverkan ger synergieffekter då kunskap och erfarenhet från båda parter tas till vara och förs vidare i alla projekt. Den kunskapen ger oss möjlighet att driva utveckling och innovation för både kostnadseffektiva och väl anpassade samhällsfastigheter utifrån verksamheternas behov.

Vi är glada att ha Hemsö som stabil och långsiktig samarbetspartner

Hemsö har stor kunskap och erfarenhet av att utveckla bra skollokaler. Utöver en modern och flexibel skola får vi även nya idrottshallar och lokaler för kultur. Den nya Stavsborgsskolan blir ett lyft för hela Älta.

Mats Gerdau
Kommunstyrelsens ordförande, Nacka kommun

Några av våra projekt

 • Silverkällan - grundskola och äldreboende i Göteborg

  Skola och äldreboende i Göteborg

  Hemsö har utvecklat ett unikt projekt med grundskola och äldreboende kombinerat i en och samma byggnad.

  Läs mer
 • Konstinstallation i taket i lokalerna för Campus Tensta, tidigare Tensta gymnasium

  Campus Tensta

  Visionen är att skapa Campus Tensta, en plats som återigen sjuder av liv och präglas av högkvalitativ utbildning.

  Läs mer
 • Sköndalsvillan i Tyresö

  Sveriges första NollCO2-certifierade äldreboende.

  Läs mer
Se fler projekt här

Kontakt

Anna Marand, projektutvecklingschef på Hemsö

Anna Marand

Projektutvecklingschef
08-501 170 05

Skicka e-post