Hoppa till innehåll
Hem / Hållbarhet / Social hållbarhet
Glada barn som leker i en naturskön miljö.

Social hållbarhet

Inom vår organisation innebär social hållbarhet att våra medarbetare ska må bra och utvecklas. Utåt handlar det om hur vår verksamhet påverkar och skapar möjligheter både för dem som vistas på våra fastigheter och för dem som bor och verkar i områden där vi finns.

Äldre man med hatt, glasögon och tatuerad underarm tittar ut genom ett fönster

Människan i fokus

För Hemsö betyder social hållbarhet att bidra till att utveckla ett samhälle som sätter mänskliga behov och välbefinnande i fokus.

Vi arbetar för att våra byggnader och utemiljöer ska vara trygga, hälsosamma och utvecklande. I vår roll som fastighetsägare strävar vi efter att inga olyckor ska inträffa och att bidra till mer socialt hållbara miljöer och att ge bättre förutsättningar för våra hyresgästers verksamheter som alla är viktiga grundpelare i ett hållbart samhälle.

Konstinstallation i taket i lokalerna för Campus Tensta, tidigare Tensta gymnasium

Projekt

Campus Tensta

Tillgång till god utbildning är en nyckelfaktor för framtidstro och positiva livsval. Vår vision är att skapa Campus Tensta – ett utbildningscampus där elever i olika åldrar och från hela Stockholm möts. Gymnasium, vuxenutbildning och även högskoleutbildning vill vi ska inrymmas i lokalerna, tillsammans med verksamheter för kultur, innovation och entreprenörskap.

Genom denna långsiktiga och stora investering i Tensta kan vi tillsammans med samarbetspartners göra stor skillnad för eleverna, deras familjer och samhället i stort.

Möten mellan generationer

Hemsö tror mycket på generationshus som möjliggör möten mellan unga och gamla.

 • Vågen i Uppladns Väsby, förskola kombinerat med vård- och omsorgsboende i samma byggnad. Bilden visar en del av fasaden med ett träd på dess innergård i förgrunden

  Äldreboende och förskola i Upplands Väsby

  Hemsö har utvecklat ett nytt generationshus med förskola och vård- och omsorgsboende i området Fyrklövern i Upplands Väsby. Det nya generationshuset har plats för 80 barn och 80 äldre. Utformningen inbjuder till interaktion mellan barn och äldre, både invändigt och på gården finns mötesplatser för verksamheterna.

  Läs mer
 • En ung flicka med hästsvans håller en mycket glad, äldre och vithårig dam med glasögon, i handen

  Äldreboende och grundskola i Göteborg

  Hemsö har utvecklat ett unikt projekt med grundskola och äldreboende kombinerat i en och samma byggnad i området Sandarna i Göteborg. Samnyttjande av lokaler skapar möten mellan de boende på äldreboendet och eleverna på skolan.

  Läs mer

Koncept

Skolgårdslyftet

Vi har utvecklat Skolgårdslyftet, ett koncept som syftar till att skapa trygga skolgårdar med plats för både lek och vila.

Hemsö har inventerat sitt bestånd av förskole- och skolgårdar och har under fem år gjort 50 skolgårdslyft. Forskning visar att en väl utformad skolgård gynnar barn och ungas inlärning och utveckling.

Medarbetare

Vi vill att våra kollegor, hyresgäster och investerare ska vara stolta över vad vi gör både idag och imorgon. Det är det vi tror är nyckeln till en oändligt hållbar arbetsplats och ett oändligt hållbart företag.

 • Medarbetare på Hems sitter och fikar och har trevligt tillsammans på Hemsös kontor i Malmö.

  Kultur och värderingar

  Viljan att utveckla samhället, oss själva och våra hyresgäster på ett hållbart sätt löper som en röd tråd genom Hemsös kultur.

  Läs mer
 • En kvinna i blåa tights och en blå tröja promenerar i grön och lummig natur med en vattenflaska i handen.

  Hälsa och balans

  Vår målsättning är att ligga i framkant inom hälsa genom att arbeta proaktivt med arbetsmiljöfrågor och friskvård.

  Läs mer
 • Två medarbetare, en kvinna och en man sitter i ett konferensrum på Hemsös kontor i Stockholm.

  Mångfald och inkludering

  Variation vad gäller till exempel kön, ålder och bakgrund är viktig för Hemsös utveckling och konkurrenskraft.

  Läs mer
Läs mer på karriärsidan