Hoppa till innehåll
Hem / Om oss / Strategi och värdeskapande / Vision och affärsidé

Vision och affärsidé

Hemsö stärker ryggraden i samhället. Vi gör det genom att utveckla, äga och förvalta samhällsfastigheter på ett hållbart sätt. Vårt fokus är människorna som arbetar och vistas på våra fastigheter så att de får rätt förutsättningar för arbete, undervisning, trygghet, utveckling och omsorg.

Vision

Hemsös vision är att stärka ryggraden i samhället. De fastigheter vi utvecklar och förvaltar har stor inverkan på samhället i stort. Det är i våra fastigheter vi börjar vårt lärande och det är även där vi summerar vår livsgärning.

Om vi tillsammans fortsätter att utmana gamla sanningar för att hitta nya hållbara vägar framåt kommer vi inte bara att utveckla den värld vi befinner oss i, vi kommer att bidra till ett starkare och bättre samhälle för oss själva, vår familj, våra vänner och alla andra som vi inte känner men bryr oss om.

Affärsidé

Att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter.

Erbjudandet i korthet

Hemsö erbjuder verksamhetsanpassade lokaler och en effektiv fastighetsförvaltning inom följande fastighetskategorier:

 • Äldreboende
 • Utbildning
 • Vård
 • Rättsväsende
 • Badhus
 • Idrott

Vi utvecklar lokaler genom om- eller tillbyggnad för att möta nya verksamhetsbehov eller önskemål från våra hyresgäster. Vi är också en strategisk fastighetspartner till kommuner genom förvärv, förvaltning och förädling av deras fastigheter.

Vårt erbjudande

I ett väl fungerande samhälle finns utvecklande skolmiljöer, säkra lokaler för rättsväsende samt trygga äldreboenden och vårdplatser.

 • En morfar spelar spel med sitt barnbarn i sitt ombonade rum på ett äldreboendet.

  Samhällsfastigheter

  Det man gör ofta blir man också bra på. Hemsös kärnverksamhet är att utveckla och förvalta samhällsfastigheter.

  Läs mer
 • En man sitter och läser på äldreboendet Sköndalsvillans vackra och blomstrande oas och takterrass i Tyresö

  Projektutveckling

  Hemsö utvecklar kontinuerligt samhällsfastigheter. Det ger oss bred kunskap och erfarenhet av att driva utvecklingen av moderna, hållbara och verksamhetsanpassade lokaler.

  Läs mer
 • Hyresgäst hos Hemsö

  Vi har mycket god kunskap om de verksamheter som bedrivs i våra lokaler och vet vilka specifika krav som ställs för att skapa bäst förutsättningar.

  Läs mer
Läs mer om vårt erbjudande