Hoppa till innehåll
Hem / Samhällsengagemang

Samhällsengagemang

Som fastighetsägare har vi en viktig roll i samhället. Vi står för ett stort bidrag i tillskapandet av nya äldreboendeplatser och skolplatser. Genom samarbete med olika organisationer bidrar vi också till ett mer inkluderande samhälle.

En leende kvinna med glasögon och mörkrosa läppstift och en sjal i samma färg. Sjalen täcker hennes hår och framsidan av kroppen.

Projekt

Campus Tensta – Ett modernt utbildningscampus

Skola på dagen och föreningsliv på kvällen skapar trygghet med liv och rörelse under stor del av dygnet. Campus Tensta ska vara en plats för möten mellan människor från de lokala bostadsområdena och för invånare från hela Stockholm.

I medborgardialoger med Tenstaborna har de efterfrågat idrottsaktiviteter. Därför har vi satsat på aktiviteter som skridskoåkning och springlopp i Pilparken i samverkan med Stockholms stadsförvaltning och lokala föreningar.

Muralmålningar som ger fasader liv

Hemsö vill som fastighetsägare bidra med konst i den offentliga miljön vilket har många positiva effekter, det bidrar till en trevligare och tryggare plats.

 • En stor rosa blomma med flera stora gröna löv som går över flera våningar på en grå fasad.

  Campus Vasastan

  Pilar Tolosa och Julían Facundo Razquin från Argentina – som signerar sin konst Ciplope – har skapat konstverket som pryder väggen på vår fastighet i Vasastan, Stockholm.

  Läs mer
 • En muralmålning av Raoul Wallenberg i svartvitt mot en bakgrund av karta över Norden i färg.

  Bagartorpsskolan

  Grafitti Stockholm har skapat konstverket där Raoul Wallenberg avbildas på en av Bagartorpsskolans väggar.

  Läs mer
 • Muralmålning på fasaden på Uppåkraskolan i Hjärup, målningens motiv är aktiva barn i orange på en gul bakgrund med inslag av blått och grått, blommor, västlighet och djur.

  Uppåkraskolan

  Uppåkraskolans elever i årskurs fem tog tillsammans med konstnärer fram motivet till en muralmålning som de sedan var med och uppförde på en av idrottshallens väggar.

  Läs mer

Medlemskap och samarbeten

Genom att medverka i olika bransch- och samhällsprojekt kan vi vara med och forma ett framtida hållbart samhälle tillsammans med andra aktörer.

 • Forum Bygga skola

  Vi är huvudpartner till Forum bygga skola, en organisation med kommuner, byggentreprenörer och fastighetsbolag. Syftet är att dela goda exempel och diskutera hur vi kan utforma skolor på bästa sätt.

  byggaskola.se
 • Seniorvärlden

  Ideell förening med syfte att förmedla kunskap och forskning för lärande och utveckling inom området seniorer.

  seniorvarlden.com
 • Mentor

  Den ideella organisationen Mentor verkar för att unga ska växa, bli starka och tro på sig själva med hjälp av mentorskap.

  mentor.se
 • Queen Silvia Nursing Awards

  Stipendium för sjuksköterskestudenter som vill vara med och bidra till framtidens
  utveckling av vård och omsorg av äldre.

  queensilivianursingaward.se
 • Mammaunited

  Mamma Uniteds arbetar för att mammor ska kunna påverka sitt eget och sina barns liv så att de mår bättre, blir integrerade i samhället och känner sig som en del av ett större sammanhang.

  mammaunited.se
 • Mind

  Minds uppdrag är att främja psykiskt välbefinnande genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och driva påverkansarbete.

  mind.se
 • Fossilfritt Sverige

  En plattform för dialog och samverkan mellan företag, kommuner och andra typer
  av aktörer som vill göra Sverige fritt från fossila bränslen.

  fossilfrittsverige.se
 • Sweden Green Building Council

  Organisation som verkar för hållbart byggande och stadsutveckling.

  sgbc.se
 • HS30

  Samarbete för att kraftfullt minska det ekologiska avtrycket från branschen, samt för att ge social hållbarhet större fokus.

  hs30.se
 • En ung kvinna och en ung man sitter i en orange soffa och båda gör tummen upp. I bakgrunden syns en vepa med text om Hemsö.

  Järvaveckan

  Järvaveckan är en av landets ledare politikerveckor och en folkrörelse för mångfald, inkludering och social hållbarhet. Här möts människor från civilsamhälle, näringsliv, politik och offentlig sektor. Utöver politiska tal, samhällsdebatter och ett jobbtorg är Järvaveckan en destination och upplevelse med mat, kultur och musik.

  jarvaveckan.se
 • Almedalsveckan

  Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Ingen fråga är för obetydlig och ingen för omfattande. Almedalsveckan är en plats med fokus på mötet och samtalet, där olika röster och olika perspektiv får höras. En mötesplats – öppen för alla som vill vara med i det demokratiska samtalet.

  almedalsveckan.info

Trygga och utvecklande miljöer

Hemsö utvecklar och förvaltar miljöer som ger förutsättningar för alla som vistas i våra lokaler att vara trygga, utvecklas och växa till sin fulla potential.

 • Skolgårdslyftet

  Vårt koncept Skolgårdslyftet är en satsning på förbättrad utemiljö på våra skolgårdar. Planering av utomhusmiljöer är viktigt för hur barn leker och hur de upplever naturen.

  Läs mer
 • En man i 75-årsåldern med vitt hår och skägg sitter med en surfplatta och hörlurar. Hans högra hand vinkar till någon på skärmen som han har framför sig.

  Internetlyftet

  Internetlyftet är vår satsning på att berika samtliga våra fastigheter med framtidssäkrat och robust internet. Wifi ska vara en rättighet även på äldreboendet tycker vi.

  Läs mer
 • Två pojkar och en flicka med rött hår poserar för kameran

  Hemsögåvan

  Med Hemsögåvan vill vi underlätta och berika vardagen för människor som dagligen vistas i våra fastigheter.

  Läs mer
Läs mer om trygga miljöer