Hoppa till innehåll
Hem / Om oss / Digitalisering
En person som skriver på en laptop

Digitalisering

Hemsös vision är att stärka ryggraden i samhället. Idag omfattar den ryggraden även digital infrastruktur.

Digitalisering kräver samarbete

För Hemsö innebär digitaliseringen att vi i vår traditionella fastighetsförvaltning också tar ansvar för att våra fastigheter blir en plattform för digitalisering. Inte bara för oss själva. Utan också för våra hyresgäster och alla som vistas i byggnaderna. Vi kallar det den smarta fastigheten.

I en komplex och sammankopplad digital värld krävs samarbete. Våra digitala satsningar täcker flera dimensioner; infrastruktur, data, tjänster och gränssnittet mot användarna – men också visioner och erfarenheter om hur vi i framtiden kan möta och tillvarata teknikens möjligheter.

Från infrastruktur till välfärdsteknik 

Vi tar ansvar för plattformen för den välfärdsteknik som kan byggas in i fastigheten. I detta samarbetar vi intensivt med både hyresgästernas verksamheter och de bästa teknik- och tjänsteleverantörerna. Digitaliseringen av fastigheter rör alla nivåer, från infrastruktur för optimerad drift och underhåll av själva fastigheten, till nya lösningar för användar- och verksamhetsnytta.

Vår roll som fastighetsutvecklare och -förvaltare är att skapa en plattform för digitalisering.

Fredrik Hörnsten, digitaliseringschef (CDO) på Hemsö

En intensiv digitaliseringsresa

Digitaliseringen är viktig för att göra Hemsös verksamhet ännu bättre. Därför höjer vi takten i digitaliseringen av vår verksamhet ytterligare och har stärkt organisationen, både regionalt och centralt, för att få mer kraft i arbetet. Just nu jobbar vi intensivt med digital transformation i flera projekt, både med fokus på effektiva gemensamma plattformar och på smarta tjänster för hyresgäster och användare av våra fastigheter.

 • En man i 75-årsåldern med vitt hår och skägg sitter med en surfplatta och hörlurar. Hans högra hand vinkar till någon på skärmen som han har framför sig.

  Internetlyftet

  Internetlyftet är Hemsös satsning på att framtidssäkra våra äldreboenden med snabb och robust internetuppkoppling i fastigheterna.

  Läs mer
 • Kvinna med en gul stickad tröja sitter framför en laptop och arbetar

  Digitaliserad och datadriven förvaltning

  Den uppkopplade fastigheten ger oss data som möjliggör en datadriven fastighetsförvaltning i framtiden.

  Läs mer
 • Reflektion av en fastighet i ett fönster som har texten "DATA" skrivet med ett digitalt typsnitt

  Bättre inomhusklimat med AI

  Med hjälp av sensorer och uppkopplade förvaltningssystem kan Hemsös nästan 400 fastigheter i framtiden själva tala om hur de mår.

  Läs mer