Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Så skapar vi värde genom digitalisering
nyheter

Så skapar vi värde genom digitalisering

Genom att automatisera processer och använda digitala verktyg kan vi effektivisera arbetsflöden, minska klimatpåverkan och spara tid. Dessutom kan det leda till kostnadsbesparingar på lång sikt.

På Hemsö fortsätter vi att satsa på digitalisering. Det gör vi för att arbeta mer effektivt med våra fastigheter, minska vårt klimatavtryck och därmed öka värdet på vårt bestånd.

Nu bryter vi också ner de planerade digitaliseringsvinsterna till sparade pengar. Visionen är att digitaliseringen ska leda till en besparing på 50 kronor per kvadratmeter i våra fastigheter till 2030.

– En investering ska alltid skapa ekonomiskt värde. Därför är det viktigt att vi nu gör beräkningar och bedömningar för att se vilka konkreta ekonomiska resultat vår digitaliseringsresa kan leda till.

Rutger Källén, CFO, vice vd på Hemsö

– Även om beräkningarna bygger på antaganden och många små effektivitetsvinster i olika delar av verksamheten är jag övertygad om att om vi alla hjälps åt kommer vi att sänka våra kostnader väsentligt totalt sett, säger Rutger Källén.

Kräver nya sätt att arbeta

Förbättringarna kommer att få genomslag på många områden. Smartare arbetssätt, beslut baserade på data, möjlighet att förvalta fastigheter på distans och mer träffsäker energioptimering är bara några exempel.

Det handlar om många bäckar små som bidrar till helheten. Den största potentialen ligger inom inomhusklimat och uppvärmning, följt av byggritningar och mätning, att söka och hitta information, minskade transporter och effektiviseringar i olika processer.

– Även om vi redan nu börjar se fördelarna med digitaliseringen så sker de inte av sig själva.

Fredrik Hörnsten, CDO på Hemsö

– För att uppnå och till och med överträffa besparingspotentialen i kalkylen behöver vi utveckla våra arbetssätt och uppnå en högre digital mognad, men också fortsätta att investera i både mjuk- och hårdvara, säger Fredrik Hörnsten.

Rutger Källen

Rutger Källén

CFO, vice vd

08-501 170 35 Skicka e-post

Fredrik Hörnsten

CDO

08-501 171 12 Skicka e-post
 • Om oss

  Vill du veta mer om Hemsö?

  Hemsös affärsidé är att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter. Vår vision är att stärka ryggraden i samhället och vi utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på människorna som vistas där.

  Om oss
 • Kontakt

  Vill du komma i kontakt med oss?

  Här hittar du kontaktuppgifter och adresser till våra kontor och kontaktpersoner på Hemsö. Välkommen att höra av dig!

  Kontakta oss