Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Campus Tensta

Campus Tensta

Ett modernt campus

Hemsö har förvärvat byggnaderna Tensta gymnasium och Tensta Träff som nu genomgår en omfattande renovering och varsamt återställande till toppskick. Visionen är att skapa Campus Tensta, en plats som återigen sjuder av liv och präglas av högkvalitativ utbildning.

De blåklassade byggnaderna ritades av arkitekten Gösta Uddén och är en blandning av modernism och traditionell asiatisk arkitektur. Skolan invigdes 1984 men har stått tom sedan 2019. I Tensta Träff finns i dag ett bibliotek samt föreningsverksamhet.

Hemsös vision

Tillgång till god utbildning är en nyckelfaktor för framtidstro och positiva livsval. Vår vision är att skapa Campus Tensta – ett utbildningscampus där elever i olika åldrar och från hela Stockholm möts. Gymnasium, vuxenutbildning och även högskoleutbildning vill vi ska inrymmas i lokalerna, tillsammans med verksamheter för kultur, innovation och entreprenörskap.

Skola på dagen och föreningsliv på kvällen skapar trygghet med liv och rörelse under stor del av dygnet. Genom denna långsiktiga och stora investering i Tensta kan vi tillsammans med samarbetspartners göra skillnad för eleverna, deras familjer och samhället i stort. 

Betydelsefull medborgardialog

Tensta gymnasium och Tensta Träff omfattar drygt 21 000 kvadratmeter. Dialog med potentiella hyresgäster och det lokala föreningslivet pågår. Ett hyreskontrakt har tecknats med Järva gymnasium.

Hemsös ambition är att ha en bred dialog med skoloperatörer och lokalsamhället. Det gäller även föreningslivet i Tensta Träff. Tenstabornas behov och önskemål är betydelsefulla för oss.

Hemsö tillträdde fastigheten 1 april 2022. Skolbyggnaden beräknas vara klar för inflyttning till 2023/2024.

Stockholms stad och Stadsmuseet bedömer att ”bebyggelsen bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden” och har därmed klassificerat dem som blå, vilket är den högsta klassificeringen.

Fakta om projektet

Plats:

Tensta, Stockholm


Typ av objekt:

Gymnasium, vuxenutbildning, föreningsverksamhet


Entreprenör:


Hyresgäst:

Järva gymnasium


Omfattning:

12 000 kvm


Projekttid:

2022-2024

Kontakt

David Magnusson, projektchef på Hemsö i Stockholm

David Magnusson

Projektchef

08-501 170 17 Skicka e-post

Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Johan Einarsson

Projektutvecklare

08-501 172 53 Skicka e-post

Emil Marefat

Projektutvecklare

08-501 170 79 Skicka e-post