Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Ektorps skola

Ektorps skola

Hemsö utvecklar en ny kommunal förskola och grundskola i Ektorp i Nacka för 900 elever samt en fullstor idrottshall. De nya lokalerna ersätter nuvarande Ektorps skola som ägs sedan tidigare av Hemsö. Ett nytt 25-årigt hyresavtal har tecknats med Nacka kommun för både skollokaler och idrottshall om totalt cirka 10 000 kvadratmeter.

Ektorps skola har idag kommunal verksamhet för åk F-6 inklusive förskola för cirka 360 elever. Fastigheten är i dåligt skick och det är inte långsiktigt hållbart att behålla den med nuvarande utformning. Hemsö uppför därför en ny skolbyggnad för åk F-9, inklusive förskola för totalt 900 elever, en idrottshall samt en multisportplan på skolgården.

Den nya skolbyggnaden med fullskalig idrottshall blir ett tillskott i Nacka samt att lokalerna kan användas av förenings- och kulturverksamheter utanför skoltid.

Byggnationen startade till sommaren 2023 och skolan blir klar för inflyttning till sommaren 2025.

Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver med ambition att erhålla Miljöbyggnad Guld för energianvändning.

En interiör illustration visar en trappa i ljust trä och en vägg med stora glaspartier. I förgrunden några ljusa, runda bord med stolar till.
Entréhall med vy mot trappa i den nya skolbyggnaden. Visionsbilder: ©Tengbom Arkitekter

Fakta om projektet

Plats:

Nacka


Typ av objekt:

Förskola, grundskola


Entreprenör:


Hyresgäst:

Nacka kommun


Omfattning:

800 elever, 100 förskoleplatser, 10 000 kvm


Projekttid:

2023-2025


Miljöcertifiering:

Kontakt

Johan Ekström

Projektchef

08-501 170 83 Skicka e-post