Hoppa till innehåll
Hem / Karriär / Möt våra medarbetare / Fredrik Hörnsten

Digitaliseringschef, Stockholm

Fredrik Hörnsten

Jag heter Fredrik Hörnsten och är digitaliseringschef på Hemsö. Jag driver både Hemsös interna digitalisering genom nya arbetsverktyg och digitalisering av våra fastigheter så att de blir smartare och hjälper oss i förvaltningen.

– Genom att digitalisera processen från idé till förvaltning bygger vi in intelligenta lösningar. Det kan handla om digitala tvillingar som samlar utspridd byggnadsinformation och gör att vi kan besöka byggnaden virtuellt på avstånd för en enklare och mer träffsäker förvaltning eller AI-lösningar som optimerar en byggnads inomhusklimat. Att få bidra till konkret förändring inom förvaltningen och ett behagligare inomhusklimat för våra hyresgäster samtidigt som vi sänker vår energiförbrukning och bidrar till ett mer hållbart samhälle gör mig både glad och stolt. Hemsö förstår kraften i digitalisering, att det driver förändring och en positiv utveckling. Jag har dessutom många drivna kollegor som ger mig en stor arbetsglädje och framdrift i den digitala transformationen.

Digitalisering

Lika naturligt som rinnande vatten

Långsiktigheten i Hemsös affär, kombinerat med vår kunskap och erfarenhet av projektutveckling och förvaltning gör att vi kan bygga broar som binder samman kommuner, vårdoperatörer, teknikföretag med flera. När vi bygger in hållbar digital infrastruktur i våra fastigheter skapar vi bättre förutsättningar för både oss själva och våra hyresgäster. Det gör att vi tillsammans stärker ryggraden i samhället.

Våra hyresgäster är lika intresserade av ny teknik som vi och snart kommer digitalisering att vara lika naturligt i en fastighet som rinnande vatten i kranarna.