Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Bilpool för studenter i Västerås
nyheter

Bilpool för studenter i Västerås

I Västerås utvecklar Hemsö 98 bostäder med fokus på studentbostäder. Till bostäderna kommer elbilar från bilpoolen Ourgreencar att vara knutna.

Projektet är en del i Kristiansborgsprojektet som även omfattar en ny skola och en förnyelse av Kristiansborgsbadet till en modern motions- och friskvårdsanläggning.

– Det känns jättebra att vi kan erbjuda en sådan attraktiv och hållbar extraservice till hyresgästerna. Bilpooler ligger i tiden och att det dessutom är elbilar våra hyresgäster kommer att ha möjlighet att nyttja gör det såklart ännu bättre. Bostäderna kommer att ligga endast ett hundratal meter från Mälardalens universitet och vi tror att de kommer att vara attraktiva bland studenterna, säger Emma Karlsson, projektutvecklare.

OurGreenCar

OurGreenCars fordonspooler är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval. Naturskyddsföreningen ställer höga krav på persontransporter som vill bli märkta med Bra Miljöval. 100 % av elen måste vara förnybar, vilket innebär att den måste komma från förnybara källor som vindkraft, vattenkraft, solkraft och biomassa till exempel. 50 % måste vara märkt med Bra Miljöval.