Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Excellent arbetsgivare 2024 – Bäst i branschen!
nyheter

Excellent arbetsgivare 2024 – Bäst i branschen!

Vi fick nyligen de glädjande nyheterna att Hemsö även detta år tillhör de 10 procent bästa arbetsgivarna i Nyckeltalsinstitutets kartläggning av rådande arbetsvillkor i svenskt näringsliv.

2023 var första året som Hemsö var med i kartläggningen, också med ett bra resultat och bland de 10 procent bästa arbetsgivarna. Redan ett år senare kan vi stolt säga att vi är bäst i vår bransch!

Vi är så stolta och glada över att vi i år tar oss hela vägen till toppen i Attraktiv arbetsgivarindex utav 40 fastighetsbolag. Det är en tuff konkurrens i vårt segment och vi jobbar aktivt för att fortsätta utvecklas i en positiv riktning.

Anna Oom Lindroos, CHRO, Hemsö

Kartläggningen baseras på insamlad statistik från 2023 och kommer från en databas med information om drygt 800 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor från fler än 400 företag och organisationer.

Kategorin Attraktiv arbetsgivarindex baseras på faktorer som exempelvis tillsvidareanställningar, lika chefskarriär, gruppstorlek, kompetensutveckling och sjukfrånvaro.

Hemsö är en mycket attraktiv arbetsgivare baserat på rådande arbetsvillkor. Det som främst utmärker Hemsö är trygga anställningsvillkor, en hög chefstäthet, jämställda strukturer, både bland anställda och chefer. Det leder till bland annat mycket låga sjuktal. Dessutom är personalomsättningen relativt låg både överlag och bland nyanställda, vilket indikerar på välfungerande rekryterings- och onboardingprocesser.

Anders Johrén, grundare och analytiker, Nyckeltalsinstitutet

Det är roligt att se att fastighetsbranschen har bra resultat på flera områden, för att nämna några:

  • Behåller sina medarbetare – Nyanställda stannar i högre grad än i andra branscher
  • Jämn grundstruktur – Nästan varannan medarbetare är kvinna! (46%)
  • Hög chefstäthet – vilket förutom stor access till sin chef även korrelerar med låga sjuktal.

Sen finns det givetvis förbättringspotential – exempelvis det faktum att kvinnor och män tenderar att ha olika roller och befinna sig i olika delar i organisationen och hur mäter man kompetensutveckling på bästa sätt?

Kontakt

Anna Oom Lindroos, CHRO på Hemsö

Anna Oom Lindroos

CHRO

073-852 34 05 Skicka e-post

Om Nyckeltalsinstitutet

  • Nyckeltalsinstitutet AB är en av de främsta aktörerna inom People Analytics i Sverige.
  • Sedan 1996 har Nyckeltalsinstitutet genom vetenskapliga mätmetoder samlat in, kartlagt och rapporterat HR ekonomisk data.
  • Bidrar med beslutsunderlag som skapar förutsättningar till ett arbetsliv med engagerade medarbetare och framgångsrika arbetsgivare. 
  • Nyckeltalsinstitutet har idag den största databasen med rådande arbetsvillkor från olika branscher i svenskt arbetsliv.
  • I en värld av tyckande levererar Nyckeltalsinstitutet fakta som skapar framgångsrika arbetsgivare.