Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Glädje och kreativitet på Svarte boende i Skåne
nyheter

Glädje och kreativitet på Svarte boende i Skåne

Svarte boende, ett äldreboende beläget tio kilometer väster om Ystad, har fått ett fint konstverk som nu pryder en vägg i en av deras korridorer. Med glädje och kreativitet har de boende, tillsammans med en konstnär och personalen, skapat detta verk, som lyfter stämningen på boendet och ger något vackert att titta på under promenader.

Konstverkets motiv tog form under en workshop, där deltagarna lät sig influeras av den dekorativa målningstraditionen kurbits från Dalarna. De boende fick fritt uttrycka sig på papper, och temat för konstverket var deras närområde och barndomsminnen.

En stor del i detta projekt var de boendes aktiva deltagande i att måla konstverket på korridorens vägg, där de tillsammans med konstnären skapade den vackra väggmålningen.

Initiativet till detta togs av Denise Withlock, förvaltare på Hemsö. Hon uttrycker sin glädje över projektet.

Det är så roligt att vi har genomfört detta projekt i samarbete med vårt demensboende på Skånes sydkust. Förhoppningsvis kommer målningen att glädja många boende och besökare i huset framöver. Jag tycker att det är viktigt att liva upp offentliga miljöer med konst.

Denise Withlock, förvaltare på Hemsö

För de boende, som nu har en praktfull målning att beundra under sina dagliga aktiviteter, är detta  en källa till stolthet. Inga 93, en av de äldre på boendet, säger:

Det här kommer att bli jättebra! Nu har vi något att titta på när vi går på promenad.

Konstverket är inte bara en manifestation av kreativitet och samarbete utan även ett exempel på hur konst kan skapa glädje och förbättra miljön i äldreomsorgen. Det kommer att fortsätta att vara en källa till inspiration för alla som besöker Svarte boende i framtiden.

För mer information vänligen kontakta

Denise Withlock, förvaltare på Hemsö i Malmö

Denise Withlock

Förvaltare

040-636 48 17 Skicka e-post