Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Havoteket – ett unikt samarbete för havet
nyheter

Havoteket – ett unikt samarbete för havet

Familj doppar händerna i fiskdamm

Klappa fiskar, ta undervattenselfies och designa din egen levande havsvägg. Här kan du läsa, labba, mötas och lära dig mer om djur- och växtlivet under vattenytan. I sommar öppnar Paviljong Havoteket upp i Helsingborg. En hållbar kunskapsplats för alla som är nyfikna på havet.

H22 City Expo

Helsingborgs stadsmässa H22 City Expo, som pågår mellan den 30 maj till 3 juli, fokuserar på stadsutveckling och innovativa lösningar för den smarta och hållbara staden. Här öppnar Hemsö, Helsingborgs stadTengbomSerneke och Helsingborgs hamn upp paviljong Havoteket.

Genom samarbetet kopplar vi de globala hållbarhetsmålen till en av våra absolut viktigaste tillgångar – havet.

Vi provar ett nytt koncept där vi genom upplevelse och pedagogik lyfter fram de marina värdena och vårt ansvar kopplat till att bo och verka vid havet. Havoteket är en prototyp byggd med enkla material och ställningskonstruktioner.

TILL PROGRAMMET

Ett kreativt stadsrum

Vi skapar ett nytt kreativt stadsrum som efter utställningen kommer kunna plockas ned och återbrukas. Den luftiga och böljande gestaltningen ska föra tankarna till vinden och havet.

När människor och organisationer samarbetar sker utveckling och lärande. Det finns mycket kraft och engagemang bakom Havoteket och vi hoppas att du ska känna det.

– Som långsiktig fastighetsägare är hållbarhet en huvudfråga för oss. Vi försöker alltid hitta nya och innovativa lösningar för att utveckla samhället och vi tycker att H22 är ett utmärkt initiativ av Helsingborgs stad. Med vårt bidrag hoppas vi att fler får upp ögonen för hållbarhetsfrågor och vikten av utbildning, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Miljösnäll arkitektur

Arkitekturen i Havoteket ska spegla havet och vinden, och genomsyras även den av hållbarhet och cirkulära lösningar. Byggställningar utgör grunden för paviljongen och utmed fasaden har böljande tyg placerats för att föra tankarna till havets vågor.

Havoteket ska öka kunskapen om havet

I Havoteket får du bekanta dig med havets djur på nära håll och lära dig varför ett levande hav och rent vatten är så viktigt för oss. Här finns aktiviteter för alla – barn och vuxna.

Under ditt besök på Havoteket hoppas vi att du ska förundras över det marina livet och förstå hur viktigt det är att du och alla vi som bor på land är goda grannar med havet.

Kom in och ta en titt under ytan! 

Programmet hittar du på H22 City Expo – Havoteket

Kontaktperson

Robert Cardell, projektutvecklare i Malmö

Robert Cardell

Projektutvecklare

040-636 48 26 Skicka e-post