Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Hemsö ny partner till Järvaveckan
nyheter

Hemsö ny partner till Järvaveckan

Nils Styf

Under Järvaveckan 1–5 juni 2022 kommer Hemsö att finnas på plats på Järva By vid Spånga IP i nordvästra Stockholm. Vi kommer att medverka i flera programpunkter under veckan.

Järvaveckan är landets ledare politikervecka och en folkrörelse för mångfald, inkludering och social hållbarhet. Här integreras deltagare från civilsamhälle, näringsliv, riksdagspartier och offentlig sektor med besökarna.

Hemsö etablerar sig i Tensta genom fastigheten Lilla Tensta 1, som omfattar byggnaderna Tensta gymnasium och Tensta Träff. 

– Vi är väldigt stolta över att vara en aktiv partner till Järvaveckan, särskilt med deras fokus på ökad dialog och inkludering. Dessa är även grundpelarna i vårt arbete med att återupprätta Tensta gymnasium och Tensta Träff. Järvaveckan är en röst där alla räknas och en given plats för oss att både lyssna på och delta i samtalen, så att vi tillsammans med samarbetspartners framåt kan göra skillnad för eleverna, deras familjer, föreningslivet och samhället i stort, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Arrangörerna till Järvaveckan är mycket glada att få välkomna Hemsö som ny partner till Järvaveckan.

– Visionen och vägen framåt är utstakad, nu behöver vi stöd av aktörer som vågar och vill bidra till att skapa ett arrangemang som är viktigare än någonsin, berättade Ahmed Abdirahman, grundare och vd för Stiftelsen The Global Village, i sin pressrelease. 

Järvaveckan arrangeras av Stiftelsen The Global Village och initierades av Ahmed Abdirahman 2016 med målet att bli ”Sveriges viktigaste mötesplats för samhällsengagerade”. 2019 slog Järvaveckan publikrekord med 53 000 besökare och hade över 300 deltagande organisationer. Järvaveckan 2022 tar bort deltagaravgifterna för medverkan vilket möjliggör för alla att delta, vilket är viktigt ur ett demokratiskt perspektiv.

Utöver politiska tal, samhällsdebatter och ett jobbtorg är Järvaveckan en destination och upplevelse med mat, kultur och musik.

Kontaktperson

Nils Styf

Nils Styf

Vd

Skicka e-post