Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Hemsö – partner till Järvaveckan 2023
nyheter

Hemsö – partner till Järvaveckan 2023

Nils Styf

2022 var första gången som Hemsö deltog i Järvaveckan då vi tog över fastigheten Tensta gymnasium och Tensta träff (Campus Tensta). Vi fick en väldigt positiv bild av Järvaveckan och vi ser det som en bra och viktig plattform för dialog med medborgarna.

Vad gör Hemsö på årets Järvavecka?

– I år har vi bjudit in våra hyresgäster till vårt tält för gemensamma aktiviteter. Vi kommer vara på plats varje dag, svara på frågor och informera om Hemsö och Campus Tensta. På torsdag eftermiddag har vi seminarium och samtal om hur vi kan samverkar med andra engagerade aktörer för att skapa ett riktigt bra campus i Tensta.

Har du några hjärtefrågor kopplat till Järvaveckans uppdrag?

– Järvaveckan lyfter många av de frågor som är viktiga för mig och som vi jobbar aktivt med inom Hemsö, som dialog och inkludering. På Campus Tensta har vi arbetat mycket med medborgardialog för att innehållet ska bli rätt och förhoppningsvis möta de behov som finns. Vi vill bidra till en positiv utveckling i området genom ett fokus på att skapa utbildningsmöjligheter i Tensta som höjer både medborgarna och stadsdelen.

Hur ser du på temat Morgondagens Sverige?

– Det är viktigt att vi lyfter blicken och ser vad vi behöver göra för en bättre framtid. Järvaveckan är en naturlig mötesplats för att träffa civilsamhället, företag, politiker och organisationer och prata om hur vi lägger grunden för ett långsiktigt arbete där vi tar ansvar och samarbetar för ett öppet och inkluderande samhälle. För oss och många andra behövs Järvaveckan för att främja och utveckla samarbetet mellan näringsliv, civilsamhälle och offentlig sektor på alla nivåer.

Tack Nils, har du något mer att lyfta?

– Detta är vårt andra år som partner till Järvaveckan och vi ser fram emot att ännu en gång träffa andra utställare men framför allt Järvaborna! Lyssna, ha givande samtal och få mer inspiration till vårt arbete.