Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Hemsö tar över nytt vård- och omsorgsboende i Örebro
nyheter

Hemsö tar över nytt vård- och omsorgsboende i Örebro

Vårdboende

Hemsö förvärvar och tillträder det nybyggda vård-och omsorgsboendet Kornellen i Örebro. Den uthyrningsbara ytan är 6 900 kvadratmeter och investeringen uppgår till 250 miljoner kronor.

Hemsö förvärvar nybyggnationen av NCC och tillträder fastigheten i samband med färdigställandet i slutet av januari 2022. Örebro kommun blir hyresgäst med ett 15-årigt hyresavtal.

‒ Det nya vård- och omsorgsboendet är vår andra etablering i Örebro vilket känns mycket positivt. Vi vill även bidra till den framtida utbyggnaden av äldreomsorg eftersom behovet är stort och vi ser fram emot kommande samarbete med kommunen, säger Henrik Reimerth, regionchef på Hemsö.

Det nya vård- och omsorgsboendet består av ett äldreboende, gruppboende och hemvårdslokaler i området Bettorp i utkanten av Örebro. Boendet inrymmer 80 vård- och omsorgsplatser samt sex gruppbostäder och tillhörande gemensamhetslokaler. Varje bostad i gruppboendet har tillgång till egen uteplats.

Vård- och omsorgsboendet får miljöcertifieringen Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval. Byggnaden kommer även att ha solceller på taket.