Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Hemsögåvan: “Tillfört guldkant till vår vardag”
nyheter

Hemsögåvan: ”Tillfört guldkant till vår vardag”

En blond flicka håller upp sin hand där det sitter en liten snigel, hon tittar på snigeln och ler.

Hemsö delar årligen ut Hemsögåvan med visionen att underlätta och berika vardagen för de människor som dagligen vistas på våra fastigheter. Under 2023 tilldelades Hemsögåvan skol- och utbildningsverksamheter. Fyra mottagare berättar hur gåvan används i verksamheten.

Fröken Floras förskola i Linghem fick köpa nya utemöbler till barnen. Det blev tre låga, runda picknickbord som är mycket uppskattade.

– Picknickborden är en samlingsplats och ett nav för barnen utomhus där de bland annat målar, solar och har fruktstund, säger rektor Malin Westmarker.

Det här är ett härligt initiativ av Hemsö och vi är supernöjda!

Malin Wistmarker, rektor på Fröken Floras Förskola

Vattenlek, cykel och snigeljakt

Cypressens förskola i Malmö fick ett set för vattenlek utomhus. Det är en träkonstellation med skålade stockar som barnen använder för att förflytta och leka med vatten. De kan sättas på olika höjder för att vattnet ska rinna fritt.

– Vi har den i vår uteverksamhet. Vatten är fascinerade och ett häftigt material att utforska. Hemsögåvan är ett fantastiskt initiativ, säger förskollärare Veronica Lindgren.

Vi hade aldrig haft möjlighet att köpa in materialet själva, och det blev jättebra med vattenlek på vår gård.

Veronika Lindgren, förskollärare på Cypressens förskola

Blommor Förskola i Malmö fick bidrag till utematerial såsom en cykel, spel, naturutforskande material och material för att göra olika experiment.

– Det är väldigt populärt, speciellt den stora cykeln som fungerar som en taxi ute på gården. Även naturmaterialet som används för att leta efter sniglar, insekter och småkryp är mycket uppskattat, säger förskollärare Elma Nikolic.

Material för odling populärt

Apelsinens förskola i Alingsås fick material till växthuset, vilket resulterade i odlingslådor utanför växthuset och hyllplan inne i huset.

Det här är en fin möjlighet att förbättra den miljö vi har.

Malin Rosén, rektor på Apelsinens förskola

– Vi vill odla mycket och jobba med ett kretslopp – från jord till bord – men också hjälpa pollinatörerna i vår närhet. Det hjälper oss i vår undervisning, säger rektor Malin Rosén.

Hemsgåvan har gått till odlingslådor och material till växthuset på Apelsinens förskola.

Kontakt

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post

Hemsögåvan ska:

  • gå till verksamheter i Hemsös fastigheter
  • vara utanför Hemsös ordinarie verksamhet (till exempel inte ersätta renovering)
  • inte ersätta vad hyresgästens normalt själv bekostar med egna medel
  • gå till något som kan användas av både personal och elever/boende under en längre tid (till exempel växthus och sandlådor, inte fester och middagar).