Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Konstfack och Hemsö i nytt samarbete
nyheter

Konstfack och Hemsö i nytt samarbete

Hemsö, Tengbom och Konstfack genomför under våren ett samarbete i kursen ”Inredningsarkitektur i offentlig miljö – Tema Lärandemiljöer”.

Fyra studentgrupper på Konstfack har i uppdrag att ta fram konceptförslag och tillhörande ritningar för användning, inredning och möblering av en ljusgård i den blivande gymnasieskolan i fastigheten Kadetten i Stockholm.

Kursen inleddes med ett Coronaanpassat studiebesök i byggnaden som studenterna ska arbeta med under kursen gång. Vid platsbesöket pågick rivning av bjälklag till den stora ljusgården och uppehållsytan som kommer att möta eleverna i gymnasieskolans entré.

Hemsö ser många fördelar med att involvera studenter från utbildningsinstituten.

-Det är jätteroligt att få bjuda in kreativa och idérika studenter som får ta fram förslag på ett projekt som faktiskt är under pågående produktion. Vi lär oss av varandra, tillsammans bidrar våra olika erfarenheter till spännande lösningar. Vi är förhoppningsfulla att några idéer går att förverkliga, säger Jennifer Jennerhed, projektutvecklare på Hemsö.

Nästa steg i kursen är en digital workshop som anordnas av studenterna. Sedan sker en delpresentation med konceptförslag för hur den stora entrén och ljusgården kan användas och inredas. Hemsö och Tengbom får lämna feedback på de olika idéerna utifrån ett brukar- och fastighetsägarperspektiv. 

Kontaktperson

Jennifer Jennerhed

Projektutvecklare

08-501 170 39 Skicka e-post