Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Kreativiteten flödar i Tensta Träff
nyheter

Kreativiteten flödar i Tensta Träff

Två män och en kvinna står framför en bokklubb

I ett konstnärligt samarbetsprojekt med Tensta konsthall, Rädda Barnen och Hemsö har sex ungdomar från Tensta tillsammans med konstpedagogen George Chamoun arbetat med färg, ljus, skulptur och textil för att ge liv åt fönsterna på Tensta Träff ut mot Pilparken.

På uppdrag av Hemsö har Tensta konsthall tillsammans med Rädda Barnen synliggjort att det nu återigen är möjligt att boka lokal i en av Stockholms vackraste byggnader.

– När vi pratat med Tenstaborna har vi fått bekräftat att Tensta Träff och Stockholmssalen har varit en viktig plats under lång tid. Det är roligt att lokalerna nu öppnat upp igen i regi av Rädda Barnen med stöttning även av Folkets Hus och Parker. Att få synliggöra öppningen tillsammans med kreativa ungdomar och Tensta konsthall är en riktigt fin start. Vi ser fram emot att en lokalt driven mötesplats tar fart kommande år, säger Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö.

Projektet Ditt Tensta Träff är det första steget i ett samarbete mellan Hemsö och Tensta konsthall.

– Vi som har funnits här i 25 år ser fram emot att området runt Pilparken väcks till liv igen. Vi vet ju också hur mycket talang och konstintreasserade unga människor det finns på Järva, och hoppas att kunna fördjupa konsthallens relation till Tenstas unga vuxna och bidra till att stärka känslan för platsen med det här projektet. Det finns en stor källa till både kunskap och gemenskap att hämta i konsten, säger Cecilia Widenheim, chef för Tensta konsthall.

IMG_2662.JPG

Invigningen av fönsterkampanjen genomfördes 21 juni.

– Konstprojektet har gjort stor skillnad i upplevelsen av Tensta Träff, så fint att se de vackra och upplysta fönstren som nu möter en när man kommer till vårt Campus Tensta! Jag blev verkligen berörd av ungdomarna som gjort konsten, de var så stolta när de berättade om vad de skapat. Och med all rätt, de har gjort ett fantastiskt jobb. Den här stoltheten – det är precis vad Campus Tensta ska stå för, säger Johan Einarsson.

Är du intresserad av att hyra lokal i Tensta träff?
Kontakta Rädda Barnen på tenstatraff@rb.se

Kontaktperson

Johan Einarsson, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Johan Einarsson

Projektutvecklare

08-501 172 53 Skicka e-post