Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Kulturen flyttar in i Karlastaden
nyheter

Kulturen flyttar in i Karlastaden

Hemsö välkomnar Folkuniversitet till deras nya lokaler i Capella, Karlastadens samhällsfastighet på Lindholmen i Göteborg.

Folkuniversitetet satsar på kulturen i nya lokaler i Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. Här kommer Balettakademien och KV Konstskola att samsas med kulturevenemang och öppna kurser inom det estetiska området.

Vi är stolta över att vara en del av denna satsning för kultur och utbildning i Göteborg. Att skapa en miljö där människor kan växa och utvecklas är en central del av vår vision som fastighetsbolag.

Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö

Folkuniversitets etablering på Lindholmen ger dem möjlighet att vara en del av den pulserande kreativa miljön samtidigt som de har tillgång till moderna och ändamålsenliga lokaler.

Positiv framtid för kulturen i Göteborg

Med den nya etableringen kan Folkuniversitet fortsätta att erbjuda högkvalitativ utbildning och konstnärlig träning i moderna och inspirerande lokaler. Samtidigt kommer Lindholmen att dra nytta av det kulturella tillskottet och stärka sitt rykte som en mångsidig och dynamisk plats.

– Vi på Hemsö ser fram emot att vara en del av denna positiva utveckling och att fortsätta stödja initiativ som främjar kultur och utbildning i samhället. Vi är övertygade om att investeringar i utbildning och kultur är avgörande för samhällets framtid, fortsätter Hanna.

Folkuniversitets nya läge på Lindholmen i Göteborg.
Folkuniversitets nya läge på Lindholmen i Göteborg.

En trygg och levande stadsdel

På Lindholmen i Göteborg växer den nya stadsdelen Karlastaden fram. Den blir en ny och modern blandstad för bostäder, kontor, hotell, utbildning, sjukvård och kommersiella lokaler.

Området, som en gång var en industriell hamnplats, har genomgått en imponerande omvandling till ett framstående område för kunskap, utveckling, innovation och kreativitet.

Projekt Capella är ett samarbete mellan Serneke, som utvecklat Karlastaden och driver byggprojekten, och Hemsö som utvecklar, förvaltar och äger samhällsfastigheten.

Capella - Karlastadens samhällsfastighet på Lindholmen i Göteborg.
Capella – Karlastadens samhällsfastighet på Lindholmen i Göteborg.