Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Barkarby sjukhus

Barkarby sjukhus

Hemsö har förvärvat mark för vårdrelaterad verksamhet i anslutning till Barkarbystaden. Marken medger totalt 42 000 kvadratmeter byggrätt. Planeringen för Barkarby sjukhus samt familjecentral, äldreboende och andra bostäder går nu in i en ny fas.

Järfälla kommun har antagit detaljplanen för det aktuella området. Marken är belägen i omedelbar anslutning till den kommande kollektivtrafiknoden med tunnelbana, pendeltåg samt bussknutpunkt vid Barkarby station. 1,4 miljoner invånare kommer att nå platsen inom 30 minuter. Förvärvet av marken sker i två steg. I det första skedet planeras för ett äldreboende, familjecentral och bostäder. Under 2022 förvärvas den andra delen av marken där Barkarby sjukhus planeras.

Samverkan mellan region och kommun

Fokus för sjukhuset är samverkan mellan region och kommun för att skapa nära vård och omsorg. Målet är att möjliggöra lättillgänglig vård och omsorg till medborgarna.  

Äldreboendet planeras få ett 60-tal platser, sjukhuset planeras innehålla en närakut med tillgång till såväl röntgen som laboratorietjänster, vårdcentral, specialistmottagningar, geriatrisk slutenvård, öppen- och slutenvårdsrehabilitering.

Fakta om projektet

Plats:

Järfälla


Typ av objekt:

Sjukhus, äldreboende


Entreprenör:


Hyresgäst:


Omfattning:


Projekttid:


Kontakt

Anders Lövefors, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Anders Lövefors

Projektutvecklare

076-403 77 76 Skicka e-post