Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Kommunhus och hotell

Kommunhus och hotell

Nytt landmärke i Trelleborg

Hemsö utvecklar ett kommunhus kombinerat med en hotell- och konferensanläggning i centrala Trelleborg. Byggnaden får en särpräglad arkitektonisk utformning och blir 16 våningar hög, med panoramautsikt över havet och Trelleborgs stad.

Den nya byggnaden får en uthyrningsbar yta på cirka 10 500 kvadratmeter och kommer att rymma bland annat en ny sessionssal, en konferensanläggning och café i Thelinska magasinet.

Kommunhuset får en yta på cirka 2 300 kvadratmeter fördelat på reception och kontor på de fyra nedersta planen. Hotellet får 111 hotellrum, varav flertalet har havsutsikt och några med privata balkonger.

Visionsbilden visar en modern byggnad med fasad i mörkt trä och vitt på de övre delarna. Kommunhuset som ligger på de nedra våningarna har höga fönster och hotellet som ligger på de övre våningarna har generösa balkonger som vetter mot gatan.
Kommunhus och hotell i Trelleborg.

Panoramavy och takterrass

De gemensamma ytorna på plan 10 och 14 har panoramavy över havet och Trelleborgs stad. På dessa våningar planeras SPA med pool, jacuzzi, bastu och relax samt en dubbel takterrass på plan 10. Plan 14 kommer att inrymma en skybar med takterrass och ett glasat burspråk. Andra faciliteter är lobby, restaurang och bar.

Nära centrum och hamnen

Hotell- och kommunbyggnaden ligger i Trelleborgs centrum, nära centralstationen och Trelleborgs hamn. 1,8 miljoner passagerare reser via hamnen varje år vilket leder till en betydande efterfrågan på hotellrum. Den expansiva företagsmarknaden Hyllie ligger dessutom bara 20 minuter bort med bil.

Trelleborg genomför en större omvandling av staden då hamnen kommer att flyttas strax öster om centrum och nya stadsdelar utvecklas.

Planen är att byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver med nivå GULD för energianvändning.

Renoveringen och upprustning av det gamla Thelinska magasinet startade i slutet av år 2022. Byggnationen av hotell- och kommunhuset startade under sommaren 2023 och planeras stå färdigt tidigt år 2026.

Faktaruta

Plats:

Trelleborg


Typ av projekt:

Kommunhus och hotell


Entreprenör:

Byggnadsfirman Otto Magnusson


Hyresgäst:

Got City Center Hotels, Trelleborg stad


Omfattning:

111 hotellrum + faciliteter, ca 2 300 kvm kontor


Projekttid:

2023-2026

Kontakt

Jonas Carlsten

Projektchef

Skicka e-post