Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Myrsjöbadet

Myrsjöbadet

Hemsö utvecklar Myrsjö badhus i Nacka

Hemtag, som ägs till lika delar av Hemsö och Tagebad kommer att utveckla, äga och driva Myrsjöbadet i Nacka. Förutom simhall kommer badhuset att innehålla gym med plats för gruppträning samt studieplatser för unga.

Nytt hållbart koncept

Badhuset ska byggas enligt ett helt nytt och hållbart koncept, Ekobad, med minskad energiförbrukning vid både byggnation och drift. Byggnaden kommer att uppföras med mindre användning av betong till förmån för trä, och med ett bättre inomhusklimat för besökarna.

Badhuset kommer också att generera ett väsentligt lägre CO2-avtryck, cirka 30–40 procent mindre jämfört med traditionellt byggda badanläggningar.

Preliminär byggstart är 2023.

– Jag är glad och stolt över det resultat som har kommit av upphandlingen som kommer att resultera i en unik bad- och friskvårdsanläggning i Myrsjö. Hållbart upplägg, hög kvalitet i verksamheten och stora mervärden kommer att göra simhallen till en attraktiv mötesplats för Nackabor utan att kommunen står för byggkostnader eller risktagande vid driften av anläggningen. Det här är något som kommer alla till gagn!

Mats Gerdau, Kommunstyrelsens ordförande (M)

Fakta om projektet

Plats:

Myrsjö, Nacka


Typ av objekt:

Badhus


Entreprenör:


Hyresgäst:

Nacka kommun


Omfattning:

5 300 kvadratmeter


Projekttid:

2023-2025

Liv Ödman, projektutvecklare på Hemsö

Liv Ödman

Projektutvecklare

08-501 170 32 Skicka e-post