Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Novum

Novum

Novum Forskarpark

Ett innovationscenter med ett tvärvetenskapligt utbud av forskning och högre utbildning i en dynamisk miljö där kunskap och kreativitet möts.

Den långsiktiga visionen för Novum är att fastigheten ska vara en plats där forskning, utbildning och vård möter samhälle och näringsliv. Novum ska tillsammans med TAH och Neo möjliggöra samverkan mellan sjukvård, forskning, utbildning och näringsliv för att stödja och utveckla framtidens hälso- och sjukvård.

Där kunskap och kreativitet möts

Novum är en byggnad med totalt omkring 40 000 kvadratmeter kontors- och labblokaler. Novum ligger centralt i Stockholms södra Life Science kluster i Flemingsberg, Stockholms södra universitetsområde, ett innovationscentrum med ett tvärvetenskapligt utbud av forskning, universitetssjukvård och högre utbildning. Området präglas av en dynamisk miljö där kunskap och kreativitet möts.

Hemsö fortsätter att utveckla campusområdet i Flemingsberg har påbörjat ett stort renoveringsprojekt och upprustning av befintliga tekniska installationer i byggnaden Novum. Syftet är att rusta upp fastigheten och anpassa den för dagens och morgondagens behov. Det handlar om att byta ut de gamla uttjänta tekniska systemen, bland annat för ventilation, kyl och värmecentraler och el-ställverk.

Projektet, en fullständig teknisk upprustning av den befintliga byggnaden, startade under sommaren 2021 och beräknas vara färdigt under 2024.

Fakta om projektet

Plats:

Flemingsberg, Huddinge


Typ av projekt:

Innovationscentrum


Projekttid:

2021-2024

Kontakt

Anders Lövefors, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Anders Lövefors

Projektutvecklare

076-403 77 76 Skicka e-post

Robert Astrologo

Projektchef

08-501 170 86 Skicka e-post