Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Nya Novum

Nya Novum

Den långsiktiga visionen för Novum är att fastigheten ska vara en plats där forskning, utbildning och vård möter samhälle och näringsliv. Novum ska tillsammans med TAH och Neo möjliggöra samverkan mellan sjukvård, forskning, utbildning och näringsliv för att stödja och utveckla framtidens hälso-och sjukvård.

Novum är en byggnad med totalt omkring 40 000 kvadratmeter kontors- och labblokaler. Novum ligger i Flemingsberg, Stockholms södra universitetsområde, ett innovationscentrum med ett tvärvetenskapligt utbud av forskning, universitetssjukvård och högre utbildning. Området präglas av en dynamisk miljö där kunskap och kreativitet möts.

Hemsö fortsätter att utveckla campusområdet i Flemingsberg och påbörjar ett stort ombyggnadsprojekt i byggnaden Novum. Syftet är att rusta upp fastigheten och anpassa den för dagens och morgondagens behov. Det handlar om att byta ut gamla och uttjänta fastighetssystem samt tekniska system, bland annat för ventilation och värme, samt att skapa en ny påbyggnad på mittskeppet. 

Genom projekt Nya Novum utökas huset med en modern tillbyggnad om cirka 10 000 kvadratmeter kontors- och verksamhetsytor. Möjlighet finns att även hyra labblokaler i den befintliga byggnaden intill. I byggnadens bottenvåning skapas en mötesplats och utrymme för service, möten och kreativitet.

En bred trappa leder upp till entrén till Nya Novum. Några människor sitter och vilar i trappen. Gröna växter och träd ringar in trappan på båda sidor.
Nya Novum i Huddinge.

Projektets första del, en fullständig teknisk upprustning av det befintliga huset, startade under sommaren 2021. Nybyggnation av mittendelen av huset kom igång under 2022. Invigningen av nya Novum beräknas ske 2024.

Fakta om projektet

Plats:

Flemmingsberg, Huddinge


Typ av projekt:

Innovationscentrum


Entreprenör:


Hyresgäst:

Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Röda Korsets Högskola och Karolinska Institutet.


Omfattning:

10 000 kvm


Projekttid:

2020-2024

Kontakt

Anders Lövefors, projektutvecklare på Hemsö i Stockholm

Anders Lövefors

Projektutvecklare

076-403 77 76 Skicka e-post