Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Polishus i Rinkeby

Polishus i Rinkeby

På uppdrag av Polismyndigheten och Hemsö har NCC omvandlat ett tidigare serviceboende till ett modern och funktionellt Polishus med 240 arbetsplatser i Rinkeby i västra Stockholm.

Hemsö tog över ansvaret som byggherre för projektet i samband med förvärvet i juni 2019. Byggstart för det nya polishuset skedde i december 2017 med NCC som totalentreprenör. Polishuset färdigställdes under andra kvartalet år 2020 och inrymmer 240 arbetsplatser. Polishuset invigdes officiellt i september 2020.

Genom att ta över det här projektet stärker vi vår portfölj avseende fastigheter inom rättsväsende och fördjupar samarbetet med Polismyndigheten som idag är Hemsös största hyresgäst. Vi ser även positivt till att bidra till en viktig investering som ämnar öka tryggheten för de som bor och arbetar i Rinkeby.

Anna Marand, Projektutvecklingschef på Hemsö

Fastigheten är belägen längs med Rinkeby Allé nära Rinkeby centrum. Området ingår i Stockholms stads Vision Järva 2030 med avsikt att skapa ett tryggare och område med trivsamma miljöer för människor att bo och verka i. Genom det nya polishuset vill Polisen stärka tryggheten för de boende och öka närvaron i Järvaområdet.

Polismyndigheten har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för hela byggnaden. Den totala investeringen uppgick till 650 miljoner kronor varav Polismyndigheten stod för 30 procent av den totala entreprenadkostnaden. Hemsös andel av den totala investeringen uppgick till 480 miljoner kronor.

Fakta om projektet

Plats:

Rinkeby, Stockholm


Typ av objekt:

Polishus


Entreprenör:

NCC


Hyresgäst:

Polismyndigheten


Omfattning:

11 700 kvm, 240 arbetsplatser


Projekttid:

2017-2020