Centrumhuset i Sannegårdshamnen

Göteborg

Hemsö har byggt en vårdfastighet och mötesplats tillsammans med AF Bygg i Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Byggnaden med namnet Centrumhuset består av fem våningar plus ett garageplan i källarplan. Det attraktiva läget gör byggnaden till en naturlig mötesplats i Sannegården.

Flerfunktionell vårdfastighet med miljöcertifiering

Byggnaden är en flerfunktionell vårdfastighet i ett attraktivt läge med mycket goda förutsättningar att bli en naturlig mötesplats i Sannegården. Sannegårdshamnen är idag ett charmigt bostadsområde nära till vatten och båtbryggor. Inre Sannegården består av cirka 350 lägenheter, både bostads- och hyresrätter samt ett antal mindre butiker. Området har även en strandpark med trappor ner mot vattnet.

Centrumhuset har en uthyrningsbar yta på cirka 4 400 kvadratmeter och stod klart under fjärde kvartalet 2016. Fastigheten uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver och certifieras enligt Green Building.

Hyresgäster

Göteborgs kommun har tecknat avtal för plan två där 10 BMSS-lägenheter samt gemensamhetsytor inryms.  Folktandvården och Närhälsan finns på femte respektive fjärde våningen.  På plan 3 finns möjlighet att skapa kontor från 300 kvadratmeter upp till 700 kvadratmeter med en fantastisk utsikt över vattnet. På markplan finns ytor för butik eller annan verksamhet från 150 kvadratmeter och uppåt.