Centrumhuset i Sannegårdshamnen

Göteborg

Hemsö har byggt en helt ny vårdfastighet och mötesplats tillsammans med AF Bygg i Sannegården på Norra Älvstranden i Göteborg. Byggnaden med namnet Centrumhuset består av fem våningar plus ett garageplan under huset. Det attraktiva läget gör byggnaden till en naturlig mötesplats i Sannegården.

Flerfunktionell vårdfastighet med miljömärkning

Byggnaden är en flerfunktionell vårdfastighet i ett attraktivt läge med mycket goda förutsättningar att bli en naturlig mötesplats i Sannegården. Sannegårdshamnen är idag ett charmigt bostadsområde nära till vatten och båtbryggor. Längst in i hamnen pågår arbetet med den avslutande delen av Sannegårdshamnens förnyelse. Inre Sannegården kommer att bestå av cirka 350 lägenheter, både bostads- och hyresrätter och ett antal mindre butiker. Området får också en strandpark med trappor ner mot vattnet.

Centrumhuset har en uthyrningsbar yta på cirka 4400 kvadratmeter och stod klart under fjärde kvartalet 2016. Fastigheten uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver och certifieras enligt Green Building.

Hyresgäster

Göteborgs kommun har tecknat avtal för plan två där 10 BMSS-lägenheter samt gemensamhetsytor inryms.  Folktandvården och Närhälsan finns på femte respektive fjärde våningen.  På plan 3 finns möjlighet att skapa kontor från ca 300 kvadratmeter upp till 700 kvadratmeter med en fantastisk utsikt över vattnet. På markplan finns ytor för butik eller annan verksamhet från 150 kvadratmeter och uppåt.