Kommunhus och hotell i Trelleborg

Trelleborg

Ett kommunhus kombinerat med en hotell- och konferensanläggning utvecklas i centrala Trelleborg. Byggnaden får en särpräglad arkitektonisk utformning och blir 16 våningar hög med panoramautsikt över havet och Trelleborg stad.

Den nya byggnaden får en uthyrningsbar yta på cirka 10 500 kvadratmeter, inrymmandes bland annat en ny sessionssal, och inkluderar även konferensanläggning och café i Thelinska magasinet. Kommunhuset får en yta på cirka 2 300 kvadratmeter fördelat på reception och kontor på de nedersta fyra planen. Hotellet får 111 hotellrum varav flertalet har havsutsikt och några med privata balkonger.

Panoramavy och takterrass

De gemensamma ytorna på plan 10 och 14 har panoramavy över havet och Trelleborgs stad. På dessa våningar planeras SPA med pool, jacuzzi, bastu och relax samt en dubbel takterrass på plan 10. Plan 14 kommer att inrymma en skybar med takterrass och ett glasat burspråk. Andra faciliteter inkluderar lobby, restaurang och bar.

Lobby och SPA

Nära centrum och hamnen

Hotell- och kommunbyggnaden ligger i Trelleborgs centrum, nära centralstationen och Trelleborgs hamn. 1,8 miljoner passagerare reser via hamnen varje år vilket leder till en betydande efterfrågan på hotellrum. Den expansiva företagsmarknaden Hyllie ligger dessutom bara 20 minuter bort med bil.

Trelleborg genomför även en större omvandling då hamnen kommer att flyttas strax öster om stadens centrum och nya stadsdelar utvecklas. Planen är att byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver med nivå GULD på energianvändning.

Renovering och upprustning av det gamla Thelinska magasinet startade i slutet av år 2022. Byggnationen av hotell- och kommunhuset påbörjades till sommaren år 2023 och planeras stå färdigt tidigt år 2026.

3D-modell av fastigheten >>

Fakta

Plats: Trelleborg
Typ av objekt: Hotell och kommunhus
Totalentreprenör: Byggnadsfirman Otto Magnusson
Hyresgäst: Got City Center Hotels och Trelleborgs kommun
Omfattning: 111 hotellrum + faciliteter, ca 2 300 kvm kontor
Projekttid: 2023 - 2026
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver


Trelleborg kommunhus och hotell.jpg

Trellborgs nya kommunhus och hotell. Klicka på bilden för att ladda ner en högupplöst bild.

För mer information, kontakta:

Jonas Carlsten
Skicka e-post