Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Raoul Wallenbergsskolan i Järvastaden

Raoul Wallenbergsskolan i Järvastaden

Raoul Wallenbergskolan är hyresgäst i skolan i Järvastaden i Solna utanför Stockholm. Grundskolan har plats för 500 elever och omfattar årskurs F till 6. Skolan är utvecklad enligt konceptet ”Skolan mitt i byn” och idén är att den ska bli en angelägenhet för alla i samhället runt omkring.

Skolans yta uppgår till 5 300 kvadratmeter och rymmer också en gymnastiklokal. Projektet omfattar även en ny förskola som uppförs alldeles intill huvudbyggnaden. Byggnaden kommer att ha en yta på totalt 2000 kvadratmeter fördelat på tre våningar.

Fokus på både yttre och inre miljö

Skolan är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver vilket bland annat innebär att byggnaden är energisnål och att stor vikt har lagts på att skapa en bra ljus- ljud och luftmiljö.

Tillsammans med RWS har Hemsö även haft fokus på att skapa en attraktiv skolgård på samma sätt som Hemsö har gjort på andra skolor.

För oss är det viktigt att skapa både en bra inomhusmiljö och en skolgård som stödjer undervisning och stimulerar inlärning. Vi har tillfört kunskap om hur attraktiva utemiljöer kan utformas och samarbetet har gjort det här projektet väldigt inspirerande.

Nils Styf, vd Hemsö

Nytt spännande koncept

Hemsö har tillsammans med RWS och andra aktörer utvecklat ett nytt och spännande skolkoncept under devisen ”Skolan mitt i byn”. Ambitionen är att utforma lokaler och verksamhet på ett sådant sätt att det blir en naturlig mötesplats för både elever och boende i Järvastaden.

Byggnationen av RWS i Järvastaden påbörjades under första kvartalet 2016 och var inflyttningsklar i augusti 2017. Förskolebyggnaden färdigställdes i juni 2018.

Fakta om projektet

Plats:

Solna


Typ av objekt:

F – åk 6


Entreprenör:

NCC


Hyresgäst:

RWS


Omfattning:

5 900 kvm, 500-600 elever


Projekttid.

2015-2017


Miljöcertifiering:

Miljöbyggnad Silver