Hoppa till innehåll
Hem / Projekt / Sandbyhov

Sandbyhov

Hemsö fortsätter utvecklingen av området Sandbyhov med det nya Nodhuset; nya lokaler för vårdcentral och folktandvård för Region Östergötland. Nodhuset kommer att bli en 3D-fastighet där Hemsö bygger 42 lägenheter nyckelfärdiga åt Hyresbostäder i Norrköping.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 17 000 kvadratmeter. Hyresavtal har tecknats med Norrköpings kommun på 25 år samt med Region Östergötland på 10 år.

Hemsö har under en längre tid arbetat tillsammans med kommunen för att utveckla Sandbyhov och ersätta det gamla sjukhusområdet med ny, blandad bebyggelse innefattande både lokaler för samhällsservice och bostadslägenheter. Här skapar vi ett trivsamt och tillgängligt område med grönytor, torg och bra samhällsservice. Utbyggnaden startade 2015 med nybyggnation av ett äldreboende.

Nu finns två nya skolor, Sandbyhovsskolan och Sandbyängsskolan, klara med tillhörande Estethus som är en skolbyggnad för specialsalar. Nybyggnationen av bland annat vårdcentral och folktandvård startade sommaren 2019 och stod klar hösten 2021. Lägenheterna till hyresbostäder var inflyttningsbara under hösten 2021.

Fakta om projektet

Plats:

Norrköping


Typ av objekt:

Utbildning, vård, äldreboende


Entreprenör:

Peab för skolorna, NCC för Nodhuset


Hyresgäst:

Norrköpings kommun, Region Östergötland


Omfattning:

17 000


Projekttid:

2018-2021