Hoppa till innehåll
Hem / Karriär / Möt våra medarbetare / Mattias Lindström

Projektchef, Västerås

Mattias Lindström

Jag heter Mattias Lindström och är projektchef i region Nord, Västerås. Jag ansvarar för nyproduktionsprojekt – från upphandling till färdigställande av fastigheten.

Mattias Lindström

– Det är mitt ansvar att projektet har tillräckligt med resurser så att vi når fram till det slutresultat som både hyresgästen och Hemsö förväntar sig. För att lyckas med det är det viktigt att ha ett nära samarbete med både hyresgästen och Hemsös förvaltning, då vi både äger och förvaltar det färdiga huset. Jag gillar verkligen att arbeta med nyproduktion, det är en häftig upplevelse att gå från en ritning och något obebyggt till att se resultatet av en färdigställd byggnad.

– Ett exempel är utvecklingen av stadsdelen Södra Källtorp i Västerås. Här har vi utvecklat bland annat förskola, trygghetsboende, äldreboende och idrottshall. Det byggs även nya bostäder i området av andra aktörer. Allt detta sammantaget skapar en levande stadsdel med aktivitet både dagtid och kvällstid vilket skapar en trygghet för alla oavsett tid på dygnet.

Visionsbild över hela utvecklingsområdet Södra Källtorp i Västerås

Projektutveckling i samverkan

– Det är både givande och roligt att göra detta tillsammans med Västerås stad, de är aktiva, nyfikna och engagerade. Västerås är en kommun i tillväxt med stora behov av nya skolplatser och äldreboendeplatser och jag är glad över att vi på Hemsö kan hjälpa dem att möta upp detta. I vårt samarbete får vi ut det bästa av båda världar. Våra olika erfarenheter, kunskaper och perspektiv kommer till sin rätt och tillsammans skapar vi ett mycket bra slutresultat för alla inblandade.

– Att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål, där alla involverade är aktiva genom hela processen gör mitt jobb väldigt stimulerande och roligt. Jag är stolt över att få bidra med moderna, energieffektiva och hållbara fastigheter som gör stor skillnad för de som kommer att arbeta och vistas i dem.