Hemsö förvärvar förskola i Tullinge

Publicerat

Fastighetsbolaget Hemsö förvärvar fastigheten Markan 1 i Tullinge, Botkyrka för ett underliggande fastighetsvärde på 45,5 miljoner kronor. Fastigheten är under 2011 om- och tillbyggd till en ny förskola som hyrs på 20-årigt avtal av Botkyrka kommun. Säljare är Peab.

-       Det här är ett förvärv som ligger helt i linje med vår portfölj. Fastigheten ligger vid gamla Tullinge Flygflottilj, ett framtidsområde där det nu upprättas bostäder, skolor och förskolor, säger Hemsös VD Per Berggren.

Förskolan är belägen i området Riksten Friluftsstad som ligger naturnära och strategiskt på Södertörn med närhet till arbetsplatser, affärer, kultur och kommunikationer. När stadsdelen är färdigställt kommer den att rymma 2500 bostäder, förskola och skola årskurs 1-9.