Hemsö utvecklar äldreboende för Vardaga i Enköping

Publicerat

Hemsö har tecknat ett avtal med äldreomsorgsföretaget Vardaga om en nybyggnation av ett äldreboende i Enköping. Äldreboendet omfattar 54 lägenheter på totalt 4 100 kvadratmeter och hyreskontraktet är tecknat på 16 år. Totalinvesteringen beräknas uppgå till cirka 100 miljoner kronor.

Byggnaden uppförs enligt Miljöbyggnad Silver och Vardagas riktlinje för utformning av äldreboendemiljöer. Äldreboendet kommer förutom 54 lägenheter även att rymma ett SPA, en anhöriglägenhet och en inspirerande och funktionell utemiljö.

– Vi har en bra dialog med Vardaga och har tidigare med gott resultat byggt åt dem bland annat i Gävle, säger Jonas Jalkander, Regionchef Nord, Hemsö.

Äldreboendet beräknas vara klart hösten 2018. Investeringen finansieras inom ramen för Hemsös löpande finansieringsverksamhet.