Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Uddevalla kommun
press

Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Uddevalla kommun

- Icke regulatorisk information

Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Uddevalla kommun om förvärv av en fastighets- och projektportfölj i kommunen. Avtalet omfattar dels förvärv av äldreboende och förskola dels att utföra om- och nybyggnation av lokaler inom utbildning och äldreomsorg.

Avsiktsförklaringen innebär bland annat förvärv av ett befintligt äldreboende och en förskola i området Rotviksbro samt fastigheter som omfattar om- och nybyggnation av förskolor och grundskolor i Ljungskile. För äldreboendet planeras även en utbyggnad.

‒ Kommunen växer snabbt och står inför stora investeringar de närmaste åren så det känns bra att vi kan bidra med vår kunskap och långa erfarenhet av att kostnadseffektivt utveckla skolor och äldreboende. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med kommunen och att vi tillsammans kan utveckla den sociala infrastrukturen, säger Hanna Tengberg, Projektutvecklare på Hemsö.

Projekten i Ljungskile omfattar om- och nybyggnationer av Nya Hälle förskola, Ljungskileskolan, Råssbyn förskola, Grundskola Ammenäs/Skäret samt förvärv av Forshällaskolan. Projekten befinner sig i olika faser och hyresavtal kommer att tecknas för respektive objekt efterhand som planeringen fortskrider.

‒ Vår bedömning är att Hemsö med sin erfarenhet, långsiktiga förvaltarorganisation och transparanta projektmodell kan säkerställa Uddevallas behov av en snabb och trygg process, säger kommundirektör Peter Larsson.

Kommunen hyr sedan tidigare fastigheter av Hemsö på det gamla regementsområdet I17 där Hemsö även har ett lokalkontor.

Dokument