Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Elever visar upp återbrukskonst
nyheter

Elever visar upp återbrukskonst

Den 12 september invigdes den nya Stavsborgsskolan i Älta, Nacka kommun. Den 28 september bjuder vi in till vernissage av skolans konstverk, framtagna med hjälp av skolans elever, av material från deras gamla skola.

Invigningseremonin startades upp av Stavsborgsskolans rektor Anne Sjö och skoldirektör Einar Fransson. Fina tal hölls även av kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, Hemsös vd Nils Styf samt biträdande rektor Pär Angerfelt.

Invigningen ramades in av vacker sång från elever i årskurs 3 till 6. Ceremonin var välbesökt, på plats fanns elever, personal, föräldrar och förstås också ett stolt gäng från Hemsö. Stavsborgsskolan har plats för 1 200 elever från förskoleklass till årskurs 9. Nacka kommun är hyresgäst.

I skolbyggnaden finns två idrottshallar och lokalerna är planerade för att kunna användas av kultur- och idrottsföreningar på kvällar och helger.

Välkommen på vernissage 28 september

Inför rivningen av den gamla skolan genomförde Hemsö och design- och arkitektbyrån Torstensson Art & Design en inventering av skolan. Material i byggnaden, som till exempel trappräcken, rör och glas, utvärderades och utvalda delar har använts till konstverk i den nya skolan.

Stavsborgsskolans elever har bidragit i den konstnärliga processen för återbrukskonsten. Bilder och budskap har tagits fram i workshops med eleverna, under ledning av Olof Wedel på Peab Life. Läs mer och anmäl dig här >>

För mer information vänligen kontakta

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post