Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Första dansen på Capella
nyheter

Första dansen på Capella

Underlaget är naturligtvis mycket viktigt för dansare. De framtida dansgolven testas på byggarbetsplatsen för projekt Capella, på Lindholmen i Göteborg.

Folkuniversitetet kommer att hyra lokaler för Balettakademins dansskola och en viktig fråga under projektet är dansgolvet. Det får inte vara för hårt eller för mjukt och det ska ha precis lagom mycket studs. Om golvet inte blir rätt för dansarnas behov finns det risk för skador.

Dansgolvets egenskaper beror förutom på själva dansmattan, som ligger högst upp, även på golvets underbyggnad. För att få klarhet i vilket golv som blir bäst byggde vi upp fyra olika varianter och dessa fick testas av balettakademins personal. Samtidigt fick personalen en rundtur i de framtida lokalerna.

Om Capella

Projekt Capella består av två delar med varierat innehåll. Hemsö utvecklar lokaler för bland annat vård, skola och omsorg. Resterade del kommer innehålla bostäder med vissa kommersiella inslag i entréplan. Byggnationen startade hösten 2021 och beräknas stå färdigt för inflytt under 2023.

För mer information kontakta

Hanna Tengberg

Hanna Tengberg

Projektutvecklare

031-730 54 15 Skicka e-post

Magdalena Låstbom

Magdalena Låstbom

Projektchef

031-730 54 08 Skicka e-post