Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Klimatneutrala äldreboenden – viktigt för vem?
nyheter

Klimatneutrala äldreboenden – viktigt för vem?

Innergård där människor går och arbetar i trädgården

Den 30 augusti bjöd Seniorvärlden, SBGC, Hemsö och Liljewall in till ett frukostseminarium där det gjordes en djupdykning i projektet Sköndalsvillan – Sveriges första NollCO2-certifierade äldreboende.

I panelen deltog Sören Runsteen, vice ordförande, Seniorvärlden, Pia Stoll, konsult och tidigare chef NollCO2, SGBC, Harald Gamrell, arkitekt för Sköndalsvillan, Liljewall och Anna Sundbaum, miljöspecialist, Hemsö.

Här kan ni se seminariet i sin helhet:

Sköndalsvillan är ett nytt vård- och korttidsboende i Tyresö som blev klart i slutet på sommaren där vår hyresgäst Stora Sköndal nu äntligen har flyttat in. När Hemsö skulle utveckla ett nytt boende i Tyresö var SGBC i startgroparna för att ta fram ett nytt verktyg för klimatneutral nyproduktion. Den nya påbyggnadscertifieringen passade oss väl och går i linje med vår affärsidé att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter.

Vi är stolta över projektet och det fina samarbetet med Tyresö kommun, Stora Sköndal, Oljibe AB, Sweden Green Building Council och Liljewall – och glada att vi har fått vara delaktiga i framtagandet av ett verktyg som på sikt ska möjliggöra för klimatneutrala byggnader och all den kunskap och erfarenhet som det fört med sig.

Sköndalsvillan tilldelades även priset för Årets NollCO2-projekt 2021 – ett kvitto på att samtliga involverade i projektet har levererat och gjort sitt yttersta för att utveckla Sveriges första klimatneutrala äldreboende!


Här kan du läsa mer om Sköndalsvillan >>

NollCO2 är en påbyggnadscertifiering till Miljöbyggnad, BREEAM-SE, LEED och Svanen. Den syftar till att uppnå nettonoll klimatpåverkan av en byggnads hela livscykel. NollCO2 lanserades 2020 av Sweden Green Building Council (SGBC) med målet att samverka inom branschen för att nå en klimatneutral bygg- och fastighetssektor år 2045.

Kontaktperson

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post