Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Nyheter / Ljungs-Hälle förskola växer fram
nyheter

Ljungs-Hälle förskola växer fram

föräldrar som besöker nya Ljungs-Hälle förskola på ett öppet hus i mars 2023, förskolan står färdig till sommaren 2023

Nu börjar den fina förskolan på toppen av Hälle i Ljungskile att ta form. Ljungs-Hälle förskola har en inspirerande utemiljö med skogen alldeles intill och öppnar sin verksamhet till hösten.

Tisdagen den 28 februari var det öppet hus då särskilt inbjudna föräldrar och barn fick möjlighet att ta en första titt in i lokalerna. 

Ljungs-Hälle förskola byggs för att ha plats för sammanlagt 160 barn, som kommer att vara uppdelade på åtta hemvister med vardera 20 barn. Förskolan byggs i två våningsplan. De äldre barnen kommer att hålla till i lokalerna en trappa upp, och de yngre barnen kommer att vistas i lokalerna på entréplan, där varje hemvist har en egen entré.

Utemiljön är inspirerad av naturen, och kommer också att vara avdelad i olika delar, där någon del – ”Vildingarnas land” – är anpassad för de lite äldre barnen.

Förskolan blir certifierad enligt Svanen

Inne i förskolan kommer det att finnas både grupprum, skötrum, vattenlek, samlingsrum/hemvist, tillagningskök, ateljéer och ett gemensamt torg/matsal där barnen får äta tillsammans. Hela förskolan kommer att bli certifierad enligt Svanen, vilket ställer höga krav på inredning och materialval.

Tobias Lagerwall, projektchef på Hemsö, hälsade välkommen till det öppna huset och sa att förskolor är väldigt roliga byggprojekt. Han berättade att det viktigaste är att barnen känner sig trygga, och att personalen kan arbeta bra i lokalerna och i utomhusmiljön.

Roger Ekeroos, barn och utbildningsnämndens ordförande i Uddevalla kommun, har sett bygget växa fram.

Behovet av förskolor och skolor är stort i Ljungskile, jag blir ofta kontaktad av föräldrar om detta. Det känns otroligt bra att vi nu börjar få nya förskolor och skolor på plats. Här ser fantastiskt fint ut!

Roger Ekeroos, Barn- och utbildningsnämndens ordförande

Therese Johansson, arbetschef på Peab, sa att förskolan är ett väldigt roligt projekt där parterna tänkt tillsammans.

Efter en kort inledning fick de inbjudna möjlighet till en guidad vandring i lokalerna inomhus och i utemiljöerna.

En del av Vildingarnas land, där det finns högstubbar och lekredskap för de lite äldre barnen, skogen ligger alldeles intill.
Bild från Öppet hus där involverade parter i projektet Ljungs-Hälle förskola samlades och berättade om byggnationen och visade runt föräldrar och andra intressenter på plats
Tobias Lagerwall från Hemsö hälsade alla välkomna, här syns också Mats Hallin och Therese Johansson från Peab och Roger Ekeroos, barn och utbildningsnämndens ordförande.

Kontakt

Tobias Lagerwall

Projektchef

031-730 54 17 Skicka e-post