Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Examensarbete lägger grunden för dynamisk skolgård
press

Examensarbete lägger grunden för dynamisk skolgård

- Icke regulatorisk information

På tisdag den 25/6 tas det första spadtaget på Vittra Vallentunas nya skolgård. Förslaget som ligger till grund för den nya skolgården är framtaget av landskapsarkitektstudenter från Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i ett samarbete med fastighetsägaren Hemsö och ledningen för Vittra Vallentuna.

Förslaget på ny utformning som SLU-studenterna Sofia Arvidson och Matilda Nilsson presenterat i sitt examensarbete har tagits väl emot av Vittra skolan. En första etapp på framsidan av huset ska påbörjas under sommaren och vara färdigt till höstterminen.

       Det är oerhört roligt att vi får möjligheten att bygga om vår utemiljö efter den utformningen som Sofia och Matilda tagit fram, vi ser det som ett stort lyft för skolan, och jag tycker att studenterna har gjort ett otroligt bra jobb säger Ingeborg Moestam, rektor på Vittra Vallentuna.

Förslaget, med tema Leken i fokus, innehåller dynamiska miljöer med möjlighet till starka sinnliga upplevelser. Utformningen hämtar inspiration från naturen både i sitt formspråk och materialval. Studenterna mål har varit att skapa en naturkaraktär med mycket vegetation och en topografi som bildar många nya rum och utmaningar. Utformningen bidrar till att rörelsen i leken blir mer varierad och stimulerar grovmotoriska färdigheter hos barnen.

– Samarbetet mellan Hemsö, vår hyresgäst och Sveriges lantbruksuniversitet är helt i linje med vår ambition att skapa bra lokaler och miljöer för inlärning. Vi hoppas att få möjlighet att ta detta koncept vidare till fler av våra skolor säger Catrin Viksten, förvaltare på Hemsö.

Spadtaget tas gemensamt med eleverna kl.10.00 och efteråt bjuds det på saft och bullar.

Dokument