Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Första spadtaget för äldreboendet Villa Idun i Enköping
press

Första spadtaget för äldreboendet Villa Idun i Enköping

- Icke regulatorisk information

Den 5 maj tas första spadtaget för det nya äldreboendet Villa Idun i Enköping. Äldreboendet omfattar 54 lägenheter på totalt 4 300 kvadratmeter och Vardaga har tecknat ett hyreskontrakt på 16 år.

Äldreboendet Villa Idun kommer förutom lägenheter att ha flera olika umgängesytor med stora inglasade balkonger och en inspirerande och parkliknande utemiljö. Boendet rymmer dessutom en festlokal.

Byggnationen uppförs enligt kriterierna för Miljöbyggnad Silver och Vardagas riktlinje för utformning av äldreboendemiljöer. Det innebär att innemiljön kommer att uppfylla särskilda krav på ventilation, ljud och dagsljus. Stor vikt läggs även på andra miljöaspekter som till exempel energiförbrukning och materialval.

– Vi har hittat ett bra koncept tillsammans med Vardaga och har tidigare med gott resultat byggt åt dem på flera orter i Sverige. Vi har byggt upp en god förståelse för de krav som ställs på äldreboenden och våra projekt präglas alltid av ett hållbart och långsiktigt tänkande, säger Jonas Jalkander, Regionchef Nord, Hemsö.

─ Vi finns redan idag i Enköping genom äldreboendet Rosengården, som vi driver på entreprenad på uppdrag av Enköpings kommun. Vi har ett gott samarbete med kommunen och ser fram emot att etablera oss även i egen regi i staden. Med vårt nya boendekoncept skapar vi en trivsam miljö, som är särskilt anpassad till äldres behov och önskemål, säger Ulla Tansen, affärsområdeschef för Vardaga.

Det nya äldreboendet kommer att stå klart hösten 2018

När: 5 maj, kl. 15.00-16.00

Var: Byggarbetsplatsen nära Mästergatan, Enköping