Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö avser utveckla kommunal grundskola i Hässleholm
press

Hemsö avser utveckla kommunal grundskola i Hässleholm

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Hässleholms kommun avser att teckna ett samarbetsavtal för att anpassa tidningen Norra Skånes tidigare lokaler till skolverksamhet.

Den nya skolan kommer att vara en skola för förskoleklass – årskurs 9. Ambitionen är att skolan ska vara klar för inflytt hösten 2025/26.

‒ Vi är glada över att få utveckla en ny och modern kommunal skola och därmed bidra till nya skolplatser i ett växande Hässleholm. Att vi återbrukar det vi kan av de tidigare kontorslokalerna och behåller befintlig stomme gör att projektet får ett tydlig hållbarhetsfokus. Vi ser fram emot samarbetet med Hässleholms kommun, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

– Hässleholms Montessoriskola med 280 elever har länge haft ett högt söktryck och vi välkomnar den här överenskommelsen och möjligheten att på sikt ta emot fler som söker till skolan, säger Stefan Larsson (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande. 

– Det gläder oss att vi på sikt kan öka möjligheten att ta emot fler elever till denna attraktiva utbildning, säger Hanna Nilsson (SD), kommunstyrelsens ordförande.

Skolan kommer att vara belägen i området Norden, centralt i Hässleholm. 

För mer information, vänligen kontakta

Robert Cardell, projektutvecklare i Malmö

Robert Cardell

Projektutvecklare

040-636 48 26 Skicka e-post

Åsa Thoft

Åsa Thoft

Kommunikationschef

08-501 170 57 Skicka e-post