Hoppa till innehåll
Hem / Press och nyheter / Pressmeddelanden / Hemsö bildar samägt bolag med Tagebad
press

Hemsö bildar samägt bolag med Tagebad

- Icke regulatorisk information

Hemsö och Tagebad har bildat Hemtag Fastigheter AB, som ägs med hälften vardera, för att utveckla, äga och förvalta bad- och friskvårdsanläggningar. Samarbetet innebär att Hemsö kan bidra till att kommuninvånare och föreningsliv får tillgång till ändamålsenliga anläggningar.

‒ Genom samarbetet kan vi bredda vårt erbjudande till Sveriges kommuner och stärka vår position som en naturlig samarbetspartner till kommuner och regioner. Badhus är en kommunal angelägenhet och vi ser att det finns ett stort behov i framtiden på grund av att många av dagens badhus har blivit för gamla, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Sveriges kommuner står redan idag inför stora investeringar av samhällsfastigheter inom bland annat äldreomsorg och skola. Investeringsbehovet för badhus bedöms uppgå till 40–60 miljarder kronor den närmaste tiden. Det har sin grund i att 75 procent av Sveriges badhus byggdes för över 40 år sedan och har uppnått teknisk livslängd.

Det gemensamma bolaget erbjuder kommuner och regioner en möjlighet att hyra anläggningen, ett alternativ till att bygga och äga i egen regi.

‒ Med hjälp av Tagebads specialistkunskap och erfarenhet inom bad- och friskvårdsanläggningar samt Hemsös långsiktighet, genomförandekraft och finansiella styrka kan bolaget bidra till att fler anläggningar byggs, säger Nils Styf.

 

Om Tagebad
Tagebad AB, ett av Tagehus helägt dotterbolag, är verksamma som utvecklare, ägare och förvaltare av bad-och friskvårdsanläggningar. Bolaget äger i dagsläget badanläggningar i Järfälla samt Tyresö vilka de har utvecklat i egen regi.